Nagradne igre

  • zmajcek_01-2018_naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 16.1.2018 | Komentarji 1

Dragi prijatelji!

 

Zakorakali smo v novo koledarsko leto. Pred nami je kot nepopisan list, bel in bleščeč. Želimo si, da bi minevalo počasneje. Tako bi imeli več časa za drug drugega pa tudi za opazovanje narave. V vsakem letnem času nam namreč ponudi drugačne lepote. Januarske so biserno bele in mirne. Po  snežinkah in zabavi na snegu pa diši tudi januarski Zmajček. Ilustracija na naslovnici je tokrat delo Ane Razpotnik Donati.

 

Čakajo vas seveda nove uganke, pesmi in zgodbice …

V zgodbici LISJAK IN TAT, ki jo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Kristina Krhin, gozdne živali zberejo vso zalogo hrane za dolgo mrzlo zimo in jo zastražijo. Zgodba se zaplete, ko se pojavi sestradan in prebrisan lisjak.

Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. Ker snega ni in ni hotelo biti, miško tokrat očka preseneti s snežakom iz hladilnika.

V slikopisu ŠAL PRESENEČENJA, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, preberite, za koga zajec Nejc plete šal.

Ste kdaj pomislili, kdo prideluje sadje, zelenjavo in žita, ki jih jemo, da lahko živimo? O tem govori uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Maja Lubi. Naučili, zaigrali in zapeli boste lahko uglasbeno pesmico KDO LOVI avtorice Damjane Kenda Hussu.

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili snežaka, z malo ustvarjalnosti pa izdelali naprstne lutke in zaigrali svojo lutkovno predstavo. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Vse male in malce večje kuharje bo navdušil kuharski recept. Pripravili bodo piškote v obliki snežakov.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Decembra je to žirafa. Ste vedeli, da bi lahko brez težav pokukala skozi okno v drugem nadstropju hiše?

Kaj boste, ko odrastete? Tokrat skupaj spoznavamo poklic zdravnika.

Slovenske nacionalne junake Zmajčkovim bralcem predstavlja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. V decembrski številki spoznajte Petra Klepca.

 

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

 

Sredinska priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic se tokrat dotakne občutljive teme revščine in preobilja.

 

To je bil le kratek pogled v januarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, januarski izvod revije Zmajček.

 

NA KATERI CELINI ŽIVIJO ŽIRAFE?

Bralcu, ki bo do vključno 22. januarja 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali januarski izvod revije Zmajček.

Komentarji

  1. Maj Butala | 16.1.2018, 18:44
    Žirafe živijo v Afriki.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko