Nagradne igre

 • zmajcek_20

Predstavitev februarske številke revije ZMAJČEK (št. 6, letnik 24 / feb. 2018)

Ventilator besed | 18.2.2018 | Komentarji 8

Dragi prijatelji!

 

Mesec februar je zabaven in zanimiv. Prinaša nam norčavi pust, kulturni praznik, valentinovo, igre na snegu, zimske počitnice … in seveda svežo številko revije Zmajček, polno privlačnih vsebin.

Spet vas čakajo nove uganke, pesmi in zgodbice …

Jezik, ki se ga otroci naučijo od svojih staršev, imenujemo MATERINŠČINA. O tem govori uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Maja Lubi.

V zmajčku spet najdete uglasbeno pesmico, tokrat ima naslov ASFALTNICE. Napisala jo je Zvezdana Majhen, uglasbil Dominik Krt, likovno pa upodobila Zarja Menart.

Pticam pozimi ni lahko. Zarja bi rada pomagala lačnih pticam, ki v mrazu zaman iščejo hrano. Preberite zgodbo Riane Benko in ugotovite, ali ji je uspelo. Zgodbo je ilustrirala Kristina Krhin.

Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. Tokrat Maruška izgubi svojo rdečo rokavičko, a najde modro. Le čigava je in kdo ima njeno?

Da bo branje še bolj zabavno, vas v Zmajčku čaka nov slikopis. Zgodbo KROF ZA KRALJICO je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Zmajček vas vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili kameleona, mojstra preobleke, z malo ustvarjalnosti pa boste lahko izdelali pravo krono in se preoblekli v kralja ali kraljico. Ustvarjalni namig je delo Petre Korenjak Marčun.

Vse male in malce večje kuharje bo navdušil kuharski recept. Skuhali boste namreč zabavno in okusno juhico, ki spominja na klovna.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Decembra je to kameleon. Ste vedeli, da lahko vsako oko vrti v svojo smer?

Kaj boste, ko odrastete? Tokrat skupaj spoznavamo poklic knjižničarke.

Slovenske nacionalne junake Zmajčkovim bralcem predstavlja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. V decembrski številki spoznajte Kamničana Jermana.

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Se vaši otroci kar naprej prepirajo? Priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik tokrat razmišlja o zapletenih odnosih med sorojencih.

 

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, februarski izvod revije Zmajček.

 

Kateri poklic otroci spoznavajo v februarski številki Zmajčka?

 

Bralcu, ki bo do vključno 24. februarja 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali februarski izvod revije Zmajček.

Komentarji

 1. janju | 19.2.2018, 10:09
  Poklic knjižničarke
 2. Andrej | 19.2.2018, 10:11
  KNjižničarka
 3. Valerija | 19.2.2018, 23:22
  V februarski številki Zmajčka otroci spoznavajo poklic knjižničarke.
 4. Maj | 20.2.2018, 10:47
  V februarski številki Zmajčka otroci spoznavajo poklic knjižničarke.
 5. Boštjan | 20.2.2018, 20:37
  Poklic knjižničarke
 6. Janja | 21.2.2018, 10:34
  poklic knjižničarke
 7. Niko | 19.3.2018, 23:04
  Knjižničarka
 8. Ventilator besed | 5.4.2018, 15:53
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Valerijo. Čestitamo! Valerija, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko