Nagradne igre

 • zmajcek_03-2018_naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 10.3.2018 | Komentarji 7

Dragi prijatelji!

Marčevska revija Zmajček je polna toplih in navdihujočih vsebin. S seboj prinašajo vonj po cvetju, ptičje petje in dotike sončnih žarkov. Spet vas čakajo nove uganke, pesmi in zgodbice …

 

V mesecu, ko praznujejo vse mame sveta, ima Zmajčkova uvodna pesem naslov MAMA RAZMIŠLJA.  Napisala jo je Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Maja Lubi. Ista avtorica se je podpisala tudi pod besedilo uglasbene pesmice, ki ima tokrat naslov JEZNORISTOST. Le zakaj nas odrasle jezi kup reči?

 

V pravljici o hrastu Koreninku le-ta spozna sitno bolho. Še dobro, da nesramnico stran odvrtinči veter. Zgodbo je napisala Milojka Mohor, ilustrirala pa Kristina Krhin.

V zgodbici VSI DOMA, ki jo je napisala Patricija Peršolja, ilustrirala pa Andreja Gregorič, se Danova družina odloči: danes bodo ostali doma. Crkljali se bodo na kavču in pekli palačinke. Odlična ideja, kajne?

Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. Tokrat se Maruška sprašuje o svojem imenu in si zaželi, da bi se imenovala drugače.

Da bo branje še bolj zabavno, vas v Zmajčku čaka nov slikopis. Nekega dne se medved razveseli pomladi. Zgodbico SPET JE TU POMLAD je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc,.

Zmajček vas vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili mačjega kitarista in njegovo mačjo izvoljenko, z malo ustvarjalnosti pa boste lahko izdelali pravo pečico in se spremenili v picopeke. Kakšen je torej vaš najljubši nadev na pici? Ustvarjalni namig je delo Petre Korenjak Marčun.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Marca je to noj. Ste vedeli, da lahko z enim samim umešanim nojevim jajcem nahranimo dvanajst oseb?

Kaj boste, ko odrastete? Tokrat skupaj spoznavamo poklic pilota.

Slovenske nacionalne junake Zmajčkovim bralcem predstavlja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Tokrat spoznajte Kekca. Mu bo uspelo pregnati Bedanca?

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica PETRA KASTELIC tokrat razmišlja o bralnih navadah naših otrok. Njen članek nosi zgovoren naslov: BRALEC NAJ BO!

 

To je bil le kratek pogled v marčevsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Pričakajte pomlad v Zmajčkovi družbi!


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed bo podarila APRILSKO ŠTEVILKO ZMAJČKA enemu bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnjo uganko, objavljeno tudi v marčevski številki. Avtorica ugank je Zvezdana Majhen.

 

MAMICI POMENI

GLAVNO SKRB ŽIVLJENJA,

PA ČEPRAV ZAHTEVA

MNOGO POTRPLJENJA.

 

Bralcu, ki bo do vključno 17. marca 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali aprilsko številko revije Zmajček.

Komentarji

 1. Janja | 10.3.2018, 16:00
  Otrok
 2. Maj | 12.3.2018, 09:26
  Otrok
 3. Andrej | 12.3.2018, 11:03
  OTROK
 4. Andrej | 12.3.2018, 12:35
  OTROK
 5. Mojca | 13.3.2018, 11:51
  Otrok
 6. Matija | 13.3.2018, 11:52
  Otrok
 7. Ventilator besed | 7.4.2018, 08:50
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Maja. Čestitamo! Maj, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko