Nagradne igre

 • zmajcek_03-2018-naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 5.4.2018 | Komentarji 4

Predstavitev revije ZMAJČEK (št. 8, letnik 24 / april 2018)

 

Dragi prijatelji!

April je zabaven mesec! Poln je dežnih kapelj in sončnih žarkov ter vonja po življenju. To je tudi čas odkrivanja knjižnih zakladov, saj aprila praznujemo svetovni dan knjige. Ob tej priložnosti revija Zmajček vsem bralcem čestita, naročnikom pa podarja mini slikanico ZALJUBLJENI ZMAJ! Knjigo je napisala Damjana Kenda Hussu, ilustriral pa jo je Jure Kralj. Zgodba govori o zmaju Hermanu, ki vsako pomlad zasanjano prepeva in duha cvetlice. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi zaradi cvetnega prahu grozno kihal. In tudi s kihanjem ne bi bilo nič narobe, če ne bi ob vsakem kihu kihnil ognja ter po kraljestvu netil požare. Kralj in kraljica ter minister za požarno varnost so obupani. Bodo končno našli rešitev?

 

Sicer pa je tudi aprilska revija Zmajček polna toplih in navdihujočih vsebin. Čakajo vas nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova uvodna pesem tokrat govori o knjigah. SUPER KNJIGE je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Urška Stropnik Šonc.

Knjige so navdihnile tudi Davida Bedrača, avtorja uglasbene pesmice PIKNIK KNJIGA, ki si jo boste lahko prepevali ta mesec. Če združiš piknik in branje, je vedno lepo, kajne?

Da bo branje še bolj zabavno, vas v Zmajčku čaka nov slikopis. Že ves dan dežuje, a muca in kuža imata kljub temu lep dan. Slikopis LADJICA V DEŽJU je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Le zakaj pikapolonice danes nihče ne prepozna? Ji je dež spral pike? Zgodbo PIKALONI je napisala Mojca Brglez Tomec, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. Maruškina prijateljica Maška je dobila očala in prepričana je, da se ji bodo vsi posmehovali. Na pomoč ji priskoči Maruška …

Zmajček vas vabi k ustvarjanju in kuhanju. Kako raste tulipan? Iz delov na kartonu boste lahko sestavili lonček, kanglico in tulipan ter se igrali vrtnarja.

Ustvarjalka Petra Korenjak Marčun vam tokrat ponuja idejo, kako sami potiskate prt. Nanj lahko odtisnete velikonočne ali kakšne druge motive …

Zakaj ne bi danes zajtrka pripravili otroci? Po preprostem receptu, ki ga najdete v Zmajčku, bo nastala odlična omleta v obliki muce.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Aprila je to povodni konj – mogočna afriška žival z valjastim telesom in široko glavo.

Kaj boste, ko odrastete? Morda slikar? V aprilskem Zmajčku skupaj preberite, kaj počne.

Slovenske nacionalne junake Zmajčkovim bralcem predstavlja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Tokrat lahko beremo zgodbo o pekovskem vajencu, ki je nekoč Ljubljano rešil pred Turki.

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik je tokrat svoj članek naslovila OD RAZVIJANJA ROČNIH SPRETNOSTI DO PISANJA.

 

To je bil le kratek pogled v aprilsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo.

 


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed bo podarila MAJSKO ŠTEVILKO ZMAJČKA enemu bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnjo uganko, objavljeno tudi v aprilski številki revije. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen.

 

Z BARVNO KARTO KRAJEV,

MORJA, REK, GORA

BI LAHKO PO SVETU

SKUPAJ RAJŽAT ŠLA.

 

 

Bralcu, ki bo do vključno 15. aprila 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali majsko številko revije Zmajček.

Komentarji

 1. Janja | 6.4.2018, 19:32
  Zemljevid
 2. Renata | 8.4.2018, 22:49
  Zemljevid
 3. Andrej | 12.4.2018, 11:25
  Zemljevid
 4. Ventilator besed | 11.6.2018, 20:53
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Janjo. Čestitamo! Janja, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko