Nagradne igre

  • zmajcek_jun

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 15.6.2018 | Komentarji 1

Poletna revija Zmajček, junij 2018 (številka 10, letnik 24)

 

Dragi prijatelji!

Poletna številka Zmajčka naznanja sončno poletje, čas počitnic in potovanj.Tokrat je še obsežnejša, saj zanimive in raznovrstne vsebine prinaša kar na 80-ih straneh. V njej boste našli zgodbe, uganke in pesmi, križanke in ustvarjalne namige ...

 

Didaktična sredica ima tokrat kar 32 strani in bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami.

 

Uvodna pesem Zvezdane Majhen NOVA DOŽIVETJA razmišlja o tem, kje bomo preživeli počitnice. Avtorica tudi razkrije: »VAS MORDA ZANIMA, KAJ BOM JAZ POČELA? LETOS SVA SI Z ZMAJČKOV AVTODOM NAJELA.« Pesem je ilustrirala Maja Lubi.

 

Ste že slišali za malega oblačka, ki osamljenim preganja žalost? Zgodbico OBLAČKOVA PESEM je napisala Sabina Burkeljca, ilustrirala pa Andreja Gregorič.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – tokrat v lunaparku spozna konjička z vrtiljaka. Je res nesrečen in žalosten, tako kot je prepričana miška?

V slikopisu NA POLETNI TABOR, ki ga je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, se miške odpravijo dogodivščinam naproti. S slikopisom si bodo tisti, ki že znajo brati, bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Junijsko igrivo uglasbeno pesem TO SE PAČ DOGAJA lahko tudi zaigrate ali zapojete po notnem zapisu. Avtorica besedila je Zvezdana Majhen, ilustrirala jo je Kristina Krhin, uglasbil pa Dominik Krt.

Avtorica Zmajčkovih ustvarjalnih idej Petra Korenjak Marčun vam bo tokrat razkrila, kako se lahko v dolgih, vročih počitnicah igramo z vodo. Zabavno in mokro bo!

Tudi v junijski številki najdete kuharski recept. Ribji namaz in pojedina v obliki ribe bo kmalu vaš najljubši poletni zajtrk.

Na kartonu, ki je vpet v sredino revije, tokrat najdete družabno igro Z JADRNICO NA POTEP, ki se jo lahko igrate na vrtu ali celo na plaži. Potrebuješ le sličice s kartona in kocko, potem lahko začneš z igro, polno poletnih dogodivščin.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to morski pes. Ste vedeli, da mu zobje rastejo vse življenje in da se menjujejo vsakih 8 do 15 dni?

V rubriki o ljudskih pripovedkah o slovenskih krajih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, gremo tokrat v gore. Predstavljamo vam Ivana Berginca, pozabljenega junaka Triglavske severne stene.

 

Pa nikar ne pozabimo na sredinsko prilogo BREZ TRDE HOJE DO DOBRE VZGOJE, namenjeno staršem in vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Tina Plahutnik v svojem članku z naslovom ŽIVLJENJSKE NALOGE DRUŽINSKIH ČLANOV razmišlja o vlogi, ki jo ima družina pri oblikovanju posameznikove identitete.

 

To je bil le kratek pogled v vsebino poletnega Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Želimo vam z dobro voljo obarvano poletje.  Zmajček bo del svojih počitnic namenil snovanju novega letnika revije. Obljublja, da bo še bolj privlačen in zanimiv, ter vas jeseni spet vabi k branju!

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, PAKET REVIJE ZMAJČEK (5 različnih številk iz letnika 23) (http://www.zmajcek.net/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,22/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,51/vmcchk,1/)

 

Koliko strani ima poletna številka revije Zmajček?

 

Bralcu, ki bo do vključno 20. junija 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.

Komentarji

  1. Katja | 17.7.2018, 08:56
    poletna št. ima kar 80 strani.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko