Kreativne delavnice

  • ida1_0
  • ida2_0
  • idaje_poslikala_kronik_in_mucka
  • atelje_za_poslikavo_kermike_apok__4

Nagrajenka natečaja Valentinovo Ida Zupan slikala v ateljeju keramike APOK

Maja Matilda Remic | 4.5.2016 | Komentarji 0

Nagrajenka natečaja Valentinovo Ida Zupan slikala v ateljeju keramike APOK

Nagradni likovni in literarni natečaji, ki jih objavlja Ventilator besed, so zelo privlačni za ustvarjalce vseh vrst in starosti, kajti nagrajence čakajo lepe in pestre nagrade. Poleg tega svoje ideje lahko preskusijo in primerjajo z drugimi ustvarjalci, saj spletna revija objavi fotografije za vsa poslana dela.

Na natečaje se v največji meri odzivajo šole in vrtci ter nekaj starejših, že kar stalnih udeležencev. Vsak prispevek je dobrodošel, kajti Ventilator besed spodbuja posameznike k literarnemu in likovnemu ustvarjanju in želi, da v tem času materialnega, najdemo v sebi tudi nekaj poezije, lepote in drobne sreče.

Za natečaj valentinovo je bila razpisana prva nagrada - slikanje v Ateljeju za poslikavo in oblikovanje keramike APOK v Ljubljani, Vošnjakova 4.

Nagrado pa si je prislužila Irena Ida Katarina Zupan, 6,5 let s sliko ptički in rožice.

Tako je Ida danes prišla s svojo mamico slikat v atelje prave keramike Atelje za poslikavo in oblikovanje keramike APOK in bila zelo navdušena. Na policah si je izbrala izdelke in jih potem poslikala s podglazurnimi barvami.Za nagrado pa je dobila še majhnega pingvinčka, ki ga bo poslikala doma s svojimi barvicami. Pobarvane izdelke je pustila v ateljeju, kjer jih bodo še glazirali in žgali v peči za žganje keramike, potem pa jih bo čez nekaj dni lahko dvignila in odnesla domov.

Obljubila je, da bo v atelje  še prišla slikat keramiko s podglazurnimi barvami. Morda bo sedaj, ko je pomlad naslikala na krožnik ali skodelico rožice vseh barv in oblik, ali pa kakšno pravljično bitje. Kdo ve!  Kajti umetniška žilica je čudna stvar in ji ni vedno všeč, kar drugi predlagajo!

FOTOGRAFIJE: Ida Zupan pri poslikavi levčka; Ida je poslikala tudi krožnik in mucka; fotografija Ateljeja za poslikavo in oblikovanje keramike APOK.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko