Ustvarjajmo skupaj

  • 1.klasien_adventni_venek_
  • 2.mediteranski_adventni_venek__jpg_1
  • 3.adv._venek_iz_domaega_vrta_

SIMBOLIKA ADVENTNEGA VENCA

Maja Matilda Remic | 4.12.2018 | Komentarji 0

Adventni venec je spleten iz zimzelenega rastlinja in ima štiri svečke. V adventnem vencu je veliko simbolike. Okrogla oblika pomeni popolnost in večnost, zimzelene veje govorijo o življenju in rojstvu. Štiri sveče, ki so običajno v vijolični ali beli barvi, pa  predstavljajo univerzalnost, štiri strani neba in štiri letne čase.


V današnjem času se zimzelenemu adventnemu vencu pridružujejo venci iz najrazličnejših materialov, kot so les, glina, papir, posušeno cvetje in listje, plodovi, semena, umetne mase, različni okraski, itd.


 Za večino slovenskih družin to prvi decembrski okras, nekakšen uvod v praznično krašenje svojega doma za praznike.

Adventi venec bomo spletli sami


Če imate le  nekaj časa, boste adventni venček oziroma dekoracijo naredili sami. Pojdite v gozd in naberite gradivo za venček. Če pa imate vrt in ker letos še ni snega, naberite rožmarin, žajbelj, vejice sivke, pušpan in iz tega spletite venec. Pri delu naj vam pomagajo otroci, saj boste tako na najbolj pristen način prenašali  tradicijo.


 
 Podnapisi:
1.    Klasični  adventni venec
2.    Mediteranski adventni venec
3.    Adventni venček iz domačega vrta

Opise najrazličnejših tehnik ustvarjanja najdete  v knjigi Maje Matilde Remic, HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah. V knjigi boste našli  tudi zelo veliko idej za novoletno ustvarjanje. www.hobi-ustvarjanje.si
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko