Ustvarjajmo skupaj

  • nakit_s_talismani_
  • obesek_nakit_maja__002_2
  • obroi
  • silikonsko_lepljenje_kamenke_zalepimo_s_silikonom_
  • talisamni_kamenki_in_stekelca_
  • tudi_cofek_je_lahko_talisman_
  • zapestnica__talismani__

MODNI NAKIT S TALISMANOM

Maja Matilda Remic | 19.1.2019 | Komentarji 0

Ali verjamete, da določeni predmeti prinašajo srečo ter vas varujejo? Seveda, kajti z verovanjem se povežemo z nevidnimi silami in vibracijami vesolja in z mislimi kanaliziramo svojo usodo. Predmeti, ki nam pri tem pomagajo s svojo močjo in tisti, za katere smo se nekako podzavestno odločili, se imenujejo amuleti, talismani in predmeti za srečo. Take predmete imajo ljudje ponavadi postavljenje v svojem domu ( križ, podkev) ali pa jih nosijo kot nakit, v denarnici ali žepu (kamenček, kovanec). Zadnje čase pa so, predvsem pri športnikih, popularni talismani v obliki kakega oblačila, ki jih imajo lahko oblečene.


Čeprav je med amuletom in talismanom in predmeti za srečo nekaj razlik, pa vse deluje, ko verjammemo v njihovo magično moč in energijo. Če se želite podrobneje seznaniti o tej temi in če želite sami ustvariti talisman, je na voljo nekaj knjig v slovenskem jeziku, npr. Amuleti in talismani za začetnike, avtor Richarda Webster. Knjigo si lahko izposodite tudi v knjjižnicah.


MODNI NAKIT S TALISMANOM NAREDIMO SAMI


Ker pa je naš prispevek namenjen ustvarjanju, bomo vedenje o čarnih predmetih uporabili pri izdelavi nakita. Podrobno bomo opisali izdelavo zapestnice s talismanom. Nakit bomo naredili iz svile in svilenih niti, za talisamn pa nam bodo služili kamenčki in stekelca, ki smo jih nabrali na plaži.
Taki kamenčki in stekelca, ki smo jih nabrali, ko so privabili naš pogled, so v bistvu že talisman. Potrebno jih je bilo le še očistiti z vodo in sončno energijo.


Za izdelavo zapestnice potrebujemo:
•    ozke trakove svile ali bombaža
•    obroč za zapestnico, plastičen ali lesen
•     vrvico, nitke
•    amulet v obliki kamnečkov
•    pištolo za vroče lepljenje, silikonsko lepilo      

 
Kako delamo
1.    Ko pričnemo delati zapestnico, osnovo na enem mestu namažemo z močnim lepilom ali z nekaj silikona. Na tem mestu pritrdimo trak in ga začnemo ovijati okrog osnovne zapestnice. Ovijamo enakomerno in tesno, dokler zapestnica ni v celoti prekrita.
2.    Zaključek zalepimo z lepilom ali silikonom. Če sedaj zapestnica ne izgleda lepo nič ne skrbite, saj jo bomo še nadgradili.
3.    Vzamemo svileno vrvico in jo prav tako ovijemo ( s presledki) okrog zapestnice. Ovijemo še nekaj dekorativnih niti. Zalepimo zaključke.
4.    Za talisman sem izbrala drobne kamenčke in stekelca, ki sem jih poleti nabrala na plaži. Delujejo kot okrasni kamni. Te kamenčke in stekelca enostavno prilepimo na vrvico s silikonom s pištolo za vroče lepljenje.

Nekateri zelo radi za talisman izberejjo okrasne kamne, ki jih kupijo. Ti kamenčki naj se ravnajo po njihovem nebesnem znamenju. Tak kamenček ovijemo z žičko in pritrdimo na zapestnico. Lahko pa talismau dodamo še nekaj drugih okraskov, ki se bodo skladali s podobo zapestnice v celoti.Več o izdelavi nakita in drugih najrazličnejših tehnikah ustvarjanja, najdete v doslej najobsežnejši knjigi v slovenskem jeziku, Maje Matilde Remic, HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah, glej www.hobi-ustvarjanje.si


Izdelava in foto: MR

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko