Ustvarjajmo skupaj

  • koljke_-_mini_kaktusi-_vrt__1
  • 115731
  • koljke_-_mini_kaktusi-_vrt__2
  • koljke_-_mini_kaktusi-_vrt__3
  • koljke_-_mini_kaktusi-_vrt__4

DROBNA IDEJA ZA VRT

Maja Matilda Remic | 27.7.2019 | Komentarji 0

Iz dopusta na morju smo neko leto prinesli domov čudovito školjko, ki pa sedaj  žalostno sameva  na polici.  Kaj če bi ji vdahnili nekaj življenja in  npr. vanjo  zasadili mini kaktuse in jo postavili v vrt. Ideja je privlačna in enostavna, nekaj pa moramo vseeno vedeti o sajenjuj kaktusov.

Sajenje mini kaktusov

Kaktuse sadimo  v dober substrat ,npr. univerzalni substrat, ki  je mešanica tretjine vulkanskega peska, tretjine humusa ali komposta in tretjine dobre vrtne ilovice.Zelo se obnese tudi Substral rastni substrat za kaktuse, ki je izdelan iz mešanice visokokakovostnih šot, kremenčevega peska in delcev opeke. Posebna sestava zagotavlja idealno strukturo in zadržuje primerno zračnost zemlje ter s tem optimalne pogoje za rast in razvoj rastlin. Seveda so ustrezne mešanice  tudi drugih proizvajalcev, lahko pa zemljo zmešamo  kar sami iz šote, kremenčevega peska, dodamo nekaj lubja in gnojilo.

 Ko poskrbimo za ustrezno zemljo, pripravimo še školjko. Da se bo voda lahko odcejala, kar je zelo pomembno, moramo v školjko zvrtati luknjo. Nato jo  napolnimo z zemljo in vanjo  vsadimo  mini kaktuse. Postavimo na vrt ali balkon.

Na splošno kaktusi niso pretirano zahtevni, predvsem pa ljubijo sonce in toploto, ki jo je poleti dovolj tudi v naših krajih. Kaktusi na prostem lepo uspevajo, manj gnijejo, ni pa jih dobro postaviti na čisto sonce.

 Kaktuse zalivamo enkrat tedensko, oktobra pajih prenehamo z zalivanjem in jih pripravimo na ’zimsko spanje’, torej jih prenesemo v notranje prostore.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko