Ustvarjajmo skupaj

  • 1.luka_makaroni__1
  • 2.lu_iz_makaronov__za_vb
  • 3.pitola_za_vroe_leplj-_luka_iz_makaronov
  • 4.spaghetti-lamp-3-4698
  • 5.macaroni
  • 562ae971361f47ac30e43f01a927e713
  • 6.bo-tie-noodle-butterflies-craft-for-kids-
  • 7.pasta_necklaces_for_valentines_day_or_african_inspired

ZABAVNO USTVARJANJE S TESTENINAMI

Maja Matilda Remic | 12.8.2019 | Komentarji 0

Tokrat vam predlagamo izredno lahko idejo za ustvarjanje iz  testenin, ki bo kot nalašč za vroče dni, ko ne moremo  na sonce. Gradivo za ustvarjanje imamo pri roki, in če bomo delali v družbi, bo dokaj zabavno. 


Testenine, ki jih sicer uporabljamo v prehrani, so s svojimi različnimi oblikami in velikostjo, dokaj zanimivo in primerno gradivo za izdelovanje raznih okraskov. Ustvarjanje z njimi je enostavno in ni škodljivo, zato je še posebno primerno za najmlajše. Prav tako so se testenine priljubile tudi starejšim ustvarjalcem. Kar nekaj ljudi svoje umetnine dela izključno iz testenin. Nastajajo svečniki, angelčki, jaslice, vaze, skodelice, okviri za slike. Nakit, narejen iz testenin je lahko tako čudovit, da se kosa s tistim, narejenim iz modelirnih mas.

Za izdelovanje lahko uporabimo tako surove, kakor tudi že kuhane testenine. Te so tudi voljne za oblikovanje na najrazličnejše načine. Z njimi naredimo lahko npr.  prekrasen lestenec. Ker so testenine pri svetlobi prosojne, bo lestenec ali lučka za svečko še posebej čaroben in romantičen.

Testenine seveda tudi pobarvamo. Za barvanje lahko uporabimo organska barvila, ali pa vse vrste barv, ki so nam na voljo.
 Ko idejo končamo, predmet ali dekoracijo še prelakiramo ali premažemo z akrilno prosojno osnovo. Tako bo »umetnina« obstojna kar veliko let, pa tudi moljem ne bo dišala.

Primer:
Lučka

Lučko smo naredili iz večjih makaronov, ki smo jih obarvali z organsko barvo. Zlepili smo jih s pomočjo silikona s pištolo za vroče lepljenje.
Najprej smo oblikovali dno, nato še obod. V lučko smo položili  prazno plastično posodo od nagrobne sveče ( najlažje odrežemo z vročim nožem) in čajno svečko.

Luster
Luster je narejen iz kuhanih testenin. Potrebujemo osnovo za luč, ki jo  kupimo v art trgovini. Uporabimo lahko tudi  kakšno staro osnovo za luč, ki se nam valja  v drvarnici. Testenine skuhamo in ohladimo. Naredimo gosto škrobno lepilo, premažemo osnovo za  luč, v našem primeru je bil to steklen valj in ga ovijemo s testeninami. Počakamo, da se vse dobro posuši. Sušenje pospešimo s  s fenom za lase.  Na koncu luč  prelakiramo  z lakom


 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko