Ustvarjajmo skupaj

  • m1_3
  • m2_3
  • m3_3
  • m4_3
  • m5_2

DOM ODIŠAVIMO LE Z NARAVNIMI SESTAVINAMI

Maja Matilda Remic | 25.1.2017 | Komentarji 0

Za začetek – prezračevanje

Poleti, ko imamo okna praviloma odprta, se stanovanje dobro zrači, v drugih letnih časih pa moramo poskrbeti za zadostno zračenje stanovanja. Pravilno zračimo z odpiranjem oken vsaj dvakrat na dan in to za najmanj 5 do 10 minut. Prostore moramo nujno prezračiti tudi takrat ko kuhamo, ko se kopamo, ko npr. sušimo perilo v stanovanju, po čiščenju stanovanja in podobno. Ker v tem zimskem času niha tudi onesnaženost zraka zunaj, moramo za zračenje ujeti pravi čas, to je ( vsaj pri nas) zgodaj zjutraj, opoldne in po 22. uri. Predvsem v večjih mestih moramo spremljati tudi opozorila o prisotnosti trdih delcev v zraku.

Nikar ne segajte po umetnih dišavah

Seveda pri vsem tem zrak v stanovanju ni najboljši. To pa vseeno ni razlog, da nabavite umetne osvežilce prostora. Kemične spojine, ki so v osvežilcih, pogosto dražijo dihala in oči ter so tudi zdravju škodljivi alergeni. V takih prostorih se ne počutimo dobro. Se vam je že zgodilo, da ste pobegnili iz trgovine, lokala ali taksija, ki so bili umetno odišavljeni? Tisti, ki so ozaveščeni, uporabljajo naravne dišave, ki jih lahko naredijo sami ali pa kupijo naravna eterična olja (ta so precej dražja od umetnih), ki so namenjena za odišavljenje prostorov in so tudi dodatek masažnim oljem in kopelim ter primerna za aromaterapijo.

Vendar tudi tako odišavljenje ni dovolj ! Za svež vonj stanovanja je treba narediti veliko več.

Stanovanje naj diha in naj bo čisto

Po feng šuju se v prostoru počutimo dobro le, če je prostor skladen – če se energija či lahko dobro pretaka. Če je v stanovanju polno navlake ali če je stanovanje prenatrpano, je pretok energije moten. Torej naredimo najprej red in zavrzimo odvečne predmete oziroma jih shranimo v shrambo.

Stanovanje je treba tudi redno čistiti. Pri čiščenju stanovanja, ne uporabljajmo agresivnih čistil, temveč v največji meri naravna čistila, kot so navadno milo, limona, kis, sol, soda bikarbona itd.

 

O ustvarjanju z naravnimi materiali in več kot 250 idej ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah lahko preberete v priročniku Maje Matilde Remic HOBI USTVARJANJE. Knjigo je izdala založba Littera Picta, 2011 in je že doživela ponatis. www.hobi-ustvarjanje.si.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko