Ustvarjajmo skupaj

  • mm1
  • mm2
  • mm3
  • mm4

KOŠARICA IZ PLASTENKE

Maja Matilda Remic | 27.3.2017 | Komentarji 0

Iz odpadne embalaže in drugih odpadnih snovi lahko naredimo marsikaj lepega in uporabnega. Gradivo je zastonj, odpadne materiale pa ponovno uporabimo in s tem varujemo okolje. Tokrat vam bomo prikazali kako iz spodnjega dela plastenke  naredimo lepo košarico za velikonočno jajce. Iz tega dela plastenke pa lahko naredimo tudi  vaze, košarice, šatulje, luči, stojalo za svinčnike, rože, skodelice, čaše in še veliko več. Delo je zabavno, paziti pa moramo, da se pri rezanju z olfa nožem ne urežemo.

 

Kako razrežemo plastenko

 

Najprej  del, ki ga želimo odrezati,  označimo z vodoodpornim flomastrom. Na enem delu zarežemo z ostrim olfa nožem, nato nadaljujemo s škarjami. Tako bo rez raven in ne bomo »zašli«.

Robove izrezanega dela plastenke omilimo tako, da ga za trenutek pritisnemo  na vročo kuhalno ploščo. Robovi se bodo za 1 mm zavihali navznoter.

 

Lepljenje

 

Za hitro lepljenje uporabimo vroče lepilo (cvetličarska pištola), sicer pa lepimo s posebnim lepilom za plastiko in podobne materiale. Dobro primejo tudi univerzalna  lepila.

 

Veliko idej za ustvarjanje najdete v knjigi Maje Matilde Remic HOBI USTVARJANJE- več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah. www.hobi-ustvarjanje.si

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Natečaji

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko