Ustvarjajmo skupaj

  • domae_milo__sve_dom__23
  • kako_naredimo_milo
  • milo_kako_naredimo_milo_001
  • milo_otroko
  • zajeta_slika

KAKO NAREDIMO MILO

Maja Matilda Remic | 16.8.2017 | Komentarji 0

Zadnji trend so ekološka mila brez konzervansov in umetnih barvil. Tako milo lahko naredite tudi sami. Nakupite nekaj sestavin in kuhinjo spremenite v mali laboratorij!

 

Kaj potrebujemo

osnovno rastlinsko bazo za milo *

pigmente

eterična olja

sivko, semena, med, propolis, čebelji vosek, solni cvet, vitamin E (nekaj od tega - po želji)

posodo

kalup

 

Kako delamo

  1. Rastlinsko osnovo za milo segrejemo v vodni kopeli na 80 do 90 stopinj Celzija. Milo ne sme zavreti! Če imamo mikrovalovno pečico, utekočinjenje dosežemo pri gretju 3 do 5 minut pri temperaturi 300 do 400 W.
  2. Dokler je milo tekoče, mu lahko primešamo razne sestavine in ga lahko tudi odišavimo po svoji želji. Mi smo milu dodali solni cvet in ovsene kosmiče ( za piling) in olje vitamina E ( kapsule), ki je dobro za kožo. Za lepši izgled smo mu primešali narezan vosek.
  3. Zmes vlijemo v kalup. Za kalup uporabimo kovinske ali lesene modelčke, plastično embalažo ali modele iz kavčuka. Pri tem je treba paziti, da milo, ki ga vlivamo ni prevroče. Prava temperatura je cca 60 stopinj Celzija, to je tedaj, ko tekoče milo začne dobivati koprenico. Milu lahko vgradimo tudi vrvico za obešanje. Kalupe moramo prej namazati z baby ali mandljevim oljem, sicer strnjeno milo težko vzamemo ven.
  4. Milo lepo zapakiramo, najprej v prozoren voščen papir, nato pa v kakšen čimbolj naraven papir. Kot pravi izdelovalec mila napišemo še etiketo.

 


*Bazo za rastlinsko milo kupite v trgovinah za ustvarjalne, lahko pa jo naročite  tudi po telefonu in elektronski pošti na  
www.samsonkamnik.si. ali www.naredi.eu

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko