Ustvarjajmo skupaj

  • listja_020
  • ls12014.0.ls12014be
  • lu_listje_remic_006_2
  • lu_listje_remic_012
  • lu-_preano_cvetje

PREŠANO CVETJE - SENČNIK ZA LUČ

Maja Matilda Remic | 11.9.2017 | Komentarji 0

Čarobna lučka na nočni omarici nosi zapise narave, saj je senčnik okrašen s prešanim listjem in cvetjem. Luč je lepa že na pogled, ko pa prižgemo žarnico, svetloba poudari  barve in obrise prešanega cvetja in daje mehko svetlobo, ki te pomiri in očara.

 

Če ste med tistimi, ki radi  ustvarjajo z naravnimi materiali in morda nabirate in prešate rastline ter potem izdelujete  voščilnice ter slike, lahko izdelate  tudi svojo unikatno svetilko. Ni težko, le pri delu morate  biti natančni, zato si vzemite čas in nič ne hitite.

 

Potrebujemo

senčnik za luč (kupimo v art trgovini)

prešano cvetje

gosto lepilo

pinceto

vatirane paličice

čopič

lak na vodni osnovi ali tissue (svilnat) papir

Postopek

1.    Svojo idejo najprej skiciramo, šele nato začnemo lepiti cvetje oziroma listje.

2.    Lepimo lahko na senčnike iz  platna, svile, prosojne plastike in stekla. Seveda lahko lepimo tudi na druge materiale, vendar potem cvetje, ob prižgani luči, ne bo prišlo toliko do izraza.

3.    Lepilo nanesemo na suho cvetje in liste  po vsej površini. Pri lepljenju si pomagamo  s pinceto in z vatiranimi paličicami. Zagladimo preko lista pisarniškega  papirja ali paus papirja. Pri delu moramo biti natančni in previdni, saj se nam posušeno cvetje hitro razlomi.

4.    Tanke cvetove nalepimo v dveh plasteh, da bodo prišli  bolj do izraza.

5.    Motiv  zaščitimo z mat lakom ( popršimo celo površino)  ali jo premažemo s prozornim lepilom za les. To lepilo je belo, vendar ko se posuši postane nanos prozoren.

 Senčnik   pa nekateri ustvarjalci »oblečejo« v tissue  papir, ki je prosojen in tako temeljito  zaščitijo prešano cvetje.

Veliko idej za ustvarjanje iz naravnih materialov in vse o  ustvarjalnih tehnikah in materialih, najdete v  doslej najobsežnejši knjigi o ustvarjanju  Maje Matilde Remic,  HOBI USTVARJANJE - več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah, www.hobi-ustvarjanje.si

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko