Ustvarjajmo skupaj

  • 89d827a4bb752b0ae49861a453bd6ea8
  • rm_muha
  • rm_ptica
  • rm_veverika
  • za_vb_eab060d137ba313bc9327c26b0aa477d

HOBI USTVARJANJE - ŽIVALICE IZ PREŠANEGA LISTJA

Maja Matilda Remic | 25.9.2017 | Komentarji 0

Ustvarjanje iz prešanega listja je zanimiva in zabavna naloga, pri katerem uživajo predvsem otroci. Za tako ustvarjanje ne potrebujemo veliko: različno listje, risalne liste ali trši papir ter lepilo. Celotno slikico lahko naredimo brez barvanja in rezanja. Poleg živali lahko  delamo slike pokrajine, naredimo sliko akvarija, tihožitja in podobno. V začetku  so nam lahko v  pomoč ideje na spletu ali  tovrstne knjige, kasneje pa bomo like živali naredili seveda po svoji zamisli.

Priprava listja. Listje sortiramo po velikosti in ga damo v prešo ali med knjigo, ki jo nekoliko obtežimo. Tako se listje zravna in posuši, kar traja nekaj dni. Če posušeno listje za lepljenje na papir rabimo takoj, ga prelikamo z likalnikom preko voščenega papirja (peki papir). Temperaturo nastavimo na bombaž.

 

Načrt postavitve listja Posušeno - prešano listje sortiramo po velikosti in obliki tako, da bomo imeli hiter pregled. Posebej sortiramo vejice, trave, drobna semena in podobno.

Na risalni list si naredimo skico. Naredimo skico živalice, ki jo želimo upodobiti. Ko smo z videzom zadovoljni, s svinčnikom ali kredo narahlo označimo položaj listja. Nato na skico polagamo različne liste različnih barv in oblik.

Lepljenje listov na risalni list ali karton. Najprej nalepimo liste, ki so v ozadju, čez te pa potem lepimo listje, ki bo v ospredju. Lepimo tako, da posamezen list premažemo  z lepilom za papir ali les in ga enakomerno pritisnemo na risalni papir. Zagladimo tako, da na motiv položimo  papir in pogladimo z roko.

 

Glej tudi  NAGRADNI NATEČAJ - IZDELEK IZ PREŠANEGA CVETJA

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko