Ustvarjajmo skupaj

  • 0..pono_za_no_arovnic-vir_splet
  • 1.pono_za_no_arovnic__zs_vb
  • 2._krojenje_pona_za_vb
  • 3._pono_-_naredimo_zareze_za_okrasni_trak_za_vb
  • 4._na_pono__prilepimo___znak_duhca-_za_vb
  • pump_poncho

HOBI USTVARJANJE - PONČO ZA NOČ ČAROVNIC

Maja Matilda Remic | 24.10.2017 | Komentarji 0

Če boste na noč čarovnic otroka (ali sebe) našemili v duhove, čarovnice zombije, lahko marsikaj izdelate sami. Svetujemo vam kako naredite pončo, ki ga otrok nosil za dan čarovnic, uporabljal pa ga bo potem še naprej kot navadno oblačilo.

 

KAJ JE PRAVZAPRAV PONČO

Pončo je tipično južnoameriško volneno ogrinjalo, ki so ga uporabljali Indijanci na današnjem ozemlju Bolivije in Peruja. V svoji najpreprostejši obliki je pončo v bistvu en sam velik kos tkanine z odprtino v sredini za glavo. Alternativni pončo so zdaj zasnovani kot modna oblačila in zagotavljajo toplino, ščitijo pred vetrom ali dežjem. Pogosto so izdelani iz volne, nepropustnih materialov, preje ali kvačkani.

 

KAKONAREDIMO PONČO

Univerzalno oblačilo za noč čarovnic lahko izdelamo hitro in zelo enostavno, saj ne potrebujemo šivalnega stroja. Tudi značilne okraske za noč čarovnic npr. znak duhca, mrtvaške glave, znak Batmana, pike za pikapolonice itd., bomo kar prilepili s pomočjo posebnega vodotopnega lepila v obliki spreja. Te nalepke kasneje enostavno odstranimo tako, da pončo speremo z mlačno vodo. Tako bo otrok pončo lahko uporabljal še naprej kot navadno oblačilo.

Potrebujemo

·         1 m oranžnega flisa ( oziroma glede na velikost otroka)

·         10 cm črnega flisa za okraske

·         zelen trak iz flisa ali prejo (kupiš v pozamenteriji)

·         vodotopno lepilo v spreju

·         šivalni pribor

Kako delamo

1.    Oranžni flis prepognemo na pol. Na blago narišemo polkrog. Polmer najlažje določimo tako, da otroku izmerimo dolžino od vratu do zapestja. Izrežemo.

2.    Naredimo  okroglo odprtino za glavo. V sprednji del izreza izrežemo še ozek trikotnik in tako povečamo odprtino, da bo otrok lahko pončo oblačil.

3.    Pončo razgrnemo in razdelimo na osem delov. Po diagonalah flis zarežemo 0,5 cm v razmiku 05 - 1cm in skozi zareze vpeljemo trak, ki smo ga izrezali iz oranžnega flisa.

4.    V izrez okoli vratu prav tako naredimo zareze in vpeljemo zelen trak iz flisa ali pa ga zgolj obšijemo s prejo.

5.    Na pončo nalepimo z vodotopnim lepilom v spreju like (posprejamo le našitke) duhca – dva trikotnika za oči, en trikotnik za nos in obliko meseca za usta. Like izrežemo iz črnega flisa ali drugega materiala.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko