Ustvarjajmo skupaj

  • christmas-festival-sofa-cushion-covers-snoman_1
  • d103996
  • pillo_4
  • reindeer-christmas2

JELENČEK, OKRAS NA BLAZINI

Maja Matilda Remic | 21.12.2017 | Komentarji 0

Ko za božič in novo leto krasimo stanovanje smo marsikdaj v zadregi, ker nimamo veliko časa, da bi ga odeli v praznično vzdušje. Če smo vsaj malo ustvarjalni, bomo z majhnimi stroški pričarali  praznično izgled, seveda bo k temu pripomogla tudi naša dobra volja  in veselo pričakovanje novega leta.  Prav z  blazinami lahko hitro in  dodobra spremenimo videz doma, zato  vam posredujemo eno idejo, ki vam bo morda prišla prav. Preberite!

 

JELENČEK NA BLAZINI - Z LEPILOM ZA ZAČASNO LEPLJENJE

 

Malokdo pozna  lepilo za začasno lepljenje  tekstila. Ta nam je lahko v veliko pomoč pri  izdelavi  oblačil z aplikacijami in pri šivanju  robov iz zdrsljivega blaga  in podobno. Mi bomo božične vzorce s tem lepilom  prilepili na obstoječe blazine, po praznikih  pa bomo prevleko sneli in jo splahnili z  mlačno vodo in okrasek bo odpadel, blazina pa bo dobila prejšnji videz.  Blazine pri tem  ne bomo poškodovali.

 

Postopek izdelave

1.    Najprej na papir narišemo kroj  jelenčka ( motiv dobimo na spletu).

2.    Kroj  izrežemo in položimo  na  filc ter občrtamo s svinčnikom ali kredo.

3.    Po kroju izrežemo jelenčka  iz belega filca.

4.    Okrasek  jelenčka posprejamo z  vodotopnim lepilom in pritisnemo na blazino.

5.     Prevleko za blazino potem samo operemo v mlačni vodi in odstranimo jelenčka.

 

Na ta način lahko na blazine  prenesete kakršnekoli  aplikacije. Če lepila  morda ne boste kupili, idejo lahko realizirate tudi z ročnim šivanjem okraskov na blazine.

Fotografije:  vir splet

 

 

Veliko idej o ustvarjanju za božič in novo leto in navodila za druge  najrazličnejše ustvarjalne tehnike, najdete v doslej najobsežnejši knjigi v slovenskem jeziku, avtorice Maje Matilde Remic, HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah. www.hobi-ustvarjanje.si 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko