Ustvarjajmo skupaj

  • marmorni_pirhi__za_vb._jpg_2
  • pirhi__31
  • pirhi_ustvarjamo10_8
  • barve_za_marmoriranje__za_vb

MARMORIRANI PIRHI

Maja Matilda Remic | 15.3.2018 | Komentarji 0

Marmoriranje pirhov je zabavno in enostavno delo. Če smo kupili  posebne barve za marmoriranje, lahko le  v nekaj sekundah naredimo prekrasen pirh. Sicer pa marmorni videz lahko naredimo tudi z drugimi barvami, celo z različnimi niansami laka za nohte. Možnosti barvnih kombinacije je na pretek, prav tako tvorjenja vzorcev. Veščine si pridobimo z nekaj prakse. V začetku uporabite le dve kombinaciji barve. Barve uporabljamo  le za jajca narejena iz plastike, stiropora ali papirne mase.

MARMORIRANI PIRHI Z BARVAMI ZA MARMORIRANJE

Potrebujemo

-    jajca PVC

-    barve za marmoriranje

-    večje plastične kozarce

-    vodo

-    paličice

-    cvetličarsko gobo

-    kuhinjske brisače

-    rokavice gumijaste

 

Postopek

 

1.    Jajce mora biti čisto. Nataknemo  ga na leseno paličico, da bomo lažje delali.

2.    Mizo podložimo s časopisnim papirjem. Večji plastični kozarec napolnimo z vodo. Pazimo, da je posoda dovolj velika, da lahko jajce popolnoma potopimo v vodo.

3.    Barvo za marmoriranje nakapljajmo na vodno površino. Najprimernejša je uporaba 2 do 3 barvnih odtenkov. Vsak dodatno uporabljen odtenek poveča intenzivnost vzorca. Če je barv preveč, postane pirh zapackanega videza!

4.    S pomočjo lesene paličice barve razvlečemo v želeni vzorec. Jajce počasi potopimo v vodo in ga nato hitro izvlecimo. Delati moramo hitro, da se ne naredi film, ki ga ne  bomo mogli več zmešati.

5.    Pobarvano jajce zapičimo  v gobo in počakamo, da se na paličici posuši (ena ura).

6.    Preden postopek marmoriranja ponovimo na drugem jajcu, moramo s pomočjo servietnega papirja z vodne površine odstraniti vso preostalo barvo, ali zamenjati posodico, sicer se jajce ne bo obarvalo enakomerno.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko