Ustvarjajmo skupaj

  • 1._vetrni_zvonek_iz_koljk_za_vb_
  • 2._koljke_za_vb_
  • 3.__vetrni_zvonek-_detajl_zavesa_iz_koljk__jpg_4
  • 4.._zdelava_vetrni_zvonek__za_vb
  • 5._malo_drugaen___vetrni_zvonek_iz_koljk__na_pergoli__za_vb

Kako naredimo vetrni zvonček

Maja Matilda Remic | 30.8.2018 | Komentarji 0

Na morju ste nabrali veliko drobnih školjk in polžkov in jih prinesli domov. Nikar jih ne vrzite proč, temveč iz njih naredite kaj lepega in koristnega. Npr. izdelajte vetrni zvonček, uporabite jih pri izdelavi mozaika, nakita ali pa jih postanite v leseno pleteno košarico za okras na omarici. Če boste naredili slednje, košarico pobarvate z belim akrilom.


Vetrni zvonček za dobro počutje.


Vetrni zvončki s svojim nežnim zvončkljanjem in valovanjem zraka oddajajo pomembne energije v naše okolje. Za izdelavo vetrnega zvončka lahko uporabimo: kovino, steklo, keramiko, bambus, školjke, tudi plastiko. Vsak material naredi drugačen zvok, frekvenco pa določa vrsta materiala. Pri tem moramo biti obzirni tudi do sosedov, da jih zvok ne bo motil. Če jih želimo obesiti v skladu s feng šuijem pomeni, da če jih obesimo pred vhod hiše predstavljajo učinkovit varnostni sistem, medtem ko obešeni v zahodni del doma pozitivno vplivajo na zdravje in harmonijo v družini.


Najlepše vetrne zvončke lahko naredimo prav iz školjk


Kako izdelamo vetrni zvonček iz školjk


Potrebujemo:
Glinen lonček, akrilno barvo, školjke in polžke, lesene kroglice, več vrvic po 50 cm, gosto lepilo, mrežo, ki jo naredimo iz vrvic, vrtalnik, desko


Kako delamo

1.    Keramični lonec za rože pobarvamo z belo ali perl akrilno barvo.
2.    V školjke z vrtalnikom zvrtamo po dve luknjici, v polžke pa po eno.
3.    V keramični lonček se zelo težko izvrta luknjice, ker je keramika pretrda, zato tega niti ne poskušajmo. Problem rešimo tako, da okrog lončka poveznimo mrežo iz vrvic (naredimo jo sami – glej fotografijo).
4.    Mrežo na lonček prilepimo, nanj pa pričvrstimo poljubno število vrvic, na katere bomo obesili školjke in polžke.
5.    Nizanje školjk in polžkov je enostavno. Za vsako školjko in polžkom naredimo vozle, da se ne bodo mogli premikati. Vmes nizamo tudi lesene kroglice.

Ko smo vetrni zvonček izdelali, moramo zanj poiskati primeren prostor. obesili ga bomo tako, da se bo zlil z okoljem ( feng šuij). Seveda ne bomo sledili tradiciji vzhoda in prejšnjim tisočletjem, temveč bomo njegovo namestitev naredili sebi in okolju, kjer živimo, primerno.

Veliko idej o ustvarjanju iz naravnih materialov in najrazličnejše ustvarjalne tehnike, najdete v doslej najobsežnejši knjigi v slovenskem jeziku, avtorice Maje Matilde Remic, HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah. www.hobi-ustvarjanje.si
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko