Glasba

  • simply1
    Foto: Hamish Brown
  • simply2
    Foto: Hamish Brown
  • simply3
    Foto: Hamish Brown

Prihaja Simply Red

Andrej Predin | 17.2.2009 | Komentarji 0

SIMPLY RED
24.6.2009
Hala Tivoli, Ljubljana

Skupina Simply Red se ponvno vrača v Ljubljano. Po treh letih bodo 24.6.2009 nastopili v ljubljanski Hali Tivoli, v okviru velike svetovne turneje s katero promovirajo svoj zadnji album GREATEST HITS. V albumu gre predvsem za predstavitev njihove 25 letne kariere.


Simply Red, angleška glasbena skupina, ki je na glasbeni sceni prisotna že 25 let. V tem obdobju so izdali 10 albumov, ki so dosegli 50 milijonsko prodajo, osovojili so številne glasbene nagrade, zasedli prva mesta glasebenih lestvic in v živo nastopili pred približno 10 milijoni ljudi. Ob 25 obletnici nastanka skupine in ob izidu albuma Greatest Hits, se Simply Red februarja 2009 odpravlja na svetovno turnejo. Trunejo bodo začeli na Tajskem, sledila bo Avstralija, Nova Zelandija, Mehika, Brazilija, junija pa se bodo angleški glasbeni veljaki ustavili tudi v slovenski prestolnici.

Pevec in ustanovitelj skupine Mick Huchnall, se je po razpadu svoje prejšnje skupine Fanatic Elevators, odločil da naredi novo in udarnejšo. Novo skupino je poimenoval po svoji ljubezni do nogometnega kluba Manchester United, levičarskem prepričanju in svoji barvi las. Simply Red so prvi singel Moneys's Too Tight izdali leta 1985. Istega leta so v svet poslai svoj prvi album Picture Book. S skladbo Holding back the years so Simply Red prodrli v sam vrh svetovne glasbene scene. Dve leti za tem, so izdali album Men and Women, temu je sledil album A new flame. V letu 1991 pa je zaslovel album Stars, ki je veljal za najbolj prodajani album leta v Veliki Britaniji.

Skupina si je po zadnjem uspešnem izidu vzela štiri leta premora, da se je lahko osredotočila na pripravljanje novih glasbenih podvigov. Tako so v letu 1995 izdali svoj peti izdelek Life. Temu je sledilo nizanje uspešnih, dobro izdelanih in izvršenih albumov, kot so Simply Red Greates Hits, Blue, Love and the Russian Winter, It is only love, Home, Simplifield in Stay.

Simply Red niso znani le po svoji kvalitetni soul-pop glasbi, vendar tudi po izvrstnih nastopih. Nadstandardno izpeljani koncerti, ne pustijo ravnodušnosti in razočaranja med gledalci.


Vstopnice se lahko kupi na http://www.eventim.si/,
poslovalnice Petrolov, Big Bangov in Kompasov po Sloveniji po: 39eur. 

(Promocijsko gradivo organizatorja)
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko