Glasba

  • logo_1

2nd Zagreb International Blues Festival

Ante Turić | 28.4.2011 | Komentarji 0

Charlie Musselwhite, eden od svetovno največjih igralcev orglic in blues pevec, prihaja na Hrvaško direktno iz Kosciuska (Mississippija).Dobitnik 24 Blues Music Awarda in član Blues Hall of Fame z letošnjo Grammy nominacijo za najboljši blues album - "The Well" – se bo na festivalu predstavil v soboto, 11.junija 2011.

Na festivalu bo 10. junija nastopal tudi Big Dady Wilson, ki je znan po svojih fenomenalnih showih, s katerimi bo popestril doživetja vseh sladokuscev željnih vrhunske blues soul glasbe.Big Daddy Wilson je rojen v majhnem mestecu Edentonu (North Carolina), kjer je kot otrok delal na plantaži tobaka in bombaža. Že s 16 leti je prekinil šolanje, se priključil vojski in odšel v Nemčijo, kjer se je poročil ter posvetil blues glasbi.Izdal je sedem albumov, zadnji album "Love is the Key" pa je objavljen za blues založniško hišo Ruff Records.

Festival bo potekal od 9. do 12. junija; del koncerta bo potekal v klubu Hard Place, medtem ko bosta dva festivalska dneva potekala na odprtem in v zaprtem prostoru v Študentskem centru.

Cena vstopnice v predprodaji do 8. maja znaša 130 hrvaških kun (cca 18€), kasneje bo cena vstopnice znašala 150 hrvaških kun (cca 20€), na dan samega koncerta pa 180 hrvaških kun (cca 25€).

Vsi ljubitelji bluesa - vabljeni v Zagreb!

 

 

Prevedla: Dunja Krajnc

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko