Glasba

  • big_dady_ilson
  • charlie_musselhite
  • omis_1
  • omis_2
  • omis_3
  • omis_4

Drugi Omiš Guitar Fest

Ante Turić | 5.5.2011 | Komentarji 0

Z razglasitvijo zmagovalcev v desetih kategorijah je zaključen Drugi Omiš fest, ki je nedavno potekal v Omišu in okolici.

 

Direktor festivala Neno Munitić je dejal, da je festival presegel vsa pričakovanja.

"Ni besed, s katerimi bi vam lahko opisal ozračje, ki nas je spremljalo te dni. Toliko pozitivne energije in odličnega igranja na enem mestu dolgo nismo slišali v teh krajih. Zahvaljujem se vsem udeležencem, ki so dali vse od sebe in poleg tega nastopali brezplačno," je dejal Munitić.

Poleg številnih domačih in tujih gostov so nastopali tudi Vlatko Stefanovski (Makedonija), Carlo Marchione (Nizozemska), Petar Čulić (Hrvaška), Sead Zele Lipovača (BiH), Muris Varajić (BiH), Damjan Pejčinoski (Makedonija), Emir Hot (UK), Dragianni (Hrvaška), Aleksandar Šuković (Srbija), Danilo Trebješanin (Hrvaška), Alex Aerdelan (Romunija), Ante Pupačić Pupi (Hrvaška), Marin Jerkunica (Hrvaška) in Harpoon blues band (Hrvaška).

 

V sklopu festivala so potekale številne delavnice, tekmovanja, razstave kitar, predavanja in seveda dobra zabava za vse ljubitelje kitare. Festivala se je udeležilo več kot 220 tekmovalcev iz 13 držav, Vlatko Stefanovski pa je prvič na Hrvaškem vodil delavnico (master class), kar je nekaj povsem novega, saj je poleg igranja na kitaro odgovarjal tudi na vprašanja poslušalcev iz publike.

 

Festival je bil na koncu začinjen s koncertom italijanskega kitarista svetovnega glasu, Carla Marchionea v Ilirskem semenišču, kjer so bila zaradi velikega interesa publike prvič razprodana vsa mesta. Po koncertu pa je goste v hotelu Plaža zabaval Splitčan Marin Jerkunica.

Omeniti je potrebno še dva izjemna dogodka v sklopu festivala: “Blues jamming” v Braškem kanalu ter večerni koncert Petra Čulića v kanjonu Cetine pred kaštel Slanico.

Festival je bil za ljubitelje kitare in njenega zvoka, kakor tudi za okoliško prebivalstvo prava poslastica.

Zmagovalci festivala so:

Jana Opačić (I. kategorija), Miroslav Mrass (II.), Silvio Bilić (III.), Natan Zlodre (IV.), Jan Kudelka (V.)

Orkester kitar – Umetniška šola Bihać (VI.), Kitaristični orkester GuEllyBa (VII.), Tihomir Vlahović (VIII.), Ivan Zečić (IX.) i Miroslav Mrass (X.).

Zmagovalci so prejeli vredne nagrade, kot so priznanje, kip, darilni bon za nakup glasbene opreme in celo kitare ter snemanje lastne avtorske skladbe v studiu.

 

 

Prevedla: Dunja Krajnc

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko