Glasba

  • zucchero_1
  • zucchero_2

ZUCCHERO V SPALADIUM ARENI V SPLITU

Ante Turić | 19.5.2011 | Komentarji 1

V sklopu turneje »Chocaback Tour 2011« bo veliki italijanski glasbenik Zucchero nastopal 11. 6. 2011 v Spaladium Areni v Splitu.

Zucchero je v italijansko glasbo vnesel gospel, rock in blues, s prodajo svojih albumov v milijonskih izvodih pa mu ni bilo težko sodelovati s številnimi znanimi svetovnimi glasbeniki, kot so Joe Cocker, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton in Miles Davis. Od leta 1990 se je Zucchero poskušal uveljaviti na preostalem evropskem glasbenem tržišču, saj je takrat naredil kompilacijo dveh najuspešnejših albumov ter ju pretvoril v »Zucchero Sings his Hits in English«, katere pesmi, ki so se poslušale po celem svetu, je prevedel Frank Musker.

Zucchero je v duetu s Paulom Youngom zapel svoj največji hit »Senza una donna«, ki je prispel do top 10 evropske glasbene lestvice. Kasneje je posnel specialni album »Zu & Co.« Med letoma 1991 in 1993 je Zucchero nadaljeval s snemanjem duetov z znanimi svetovnimi glasbeniki, kot so Sting, Luciano Pavarotti, Andre Bolellie, Elton John, Brian May in ostalimi.

Leta 1992 je nastopal z ostalimi zvezdami na koncertu v spomin na smrt Queena Freedija Mercuryja. Kasneje je ponovno posnel album imenovan »Miserere«, v katerem se je z njim v duetu pojavil Bono Vox iz skupine U2. Igral je tudi na 25-letnici Woodstocka.

Če boste morda že v tem času, okoli 11. junija, dopustovali v okolici Splita, ste vabljeni na veliki koncert, kjer bo veliki italijanski glasbenik predstavil svoje umetniško delo.

 

 

 

Prevedla: Dunja Krajnc

 

Komentarji

  1. Maca | 19.5.2011, 18:45
    Ante, Dunja, samo naprijed. Puno uspjeha vam želim. Pozdrav.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko