Glasba

  • sting_0
  • sting_1
  • sting_2

Sting in orkester Slovenske filharmonije v Areni Stožice

Ante Turić | 27.5.2011 | Komentarji 0

 

Približuje se dan, ko bo Sting v sklopu turneje Symphonicity nastopal v Ljubljani. 10. junija bo ob Stingu in dirigentki Sarah Hicks v Areni Stožice nastopal tudi orkester Slovenske filharmonije.

 

Orkester Slovenske filharmonije se lahko pohvali z bogato in dolgoletno tradicijo. Od leta 1947 so orkester vodili priznani slovenski dirigenti, med njimi tudi Bogo Leskovic, Samo Hubad, Lovro von Matačić, Oskar Danon, Uroš Lajovic, Milan Horvat, Marko Letonja in George Pehlivanian. V oktobru leta 2008 je mesto dirigenta v orkestru prevzel francoski maestro, Emmanuel Villaume. Orkester je svoj sloves potrdil s številnimi gostovanji v Evropi, Ameriki in na Japonskem ter mednarodnimi sodelovanji kot so Wiener Festwochen, Maggio Musicale Fiorentino, Praško proljeće, Varšavska jesen, Dubrovačke ljetne igre, Ravenski festival ...

 

Sting bo tako ob podpori simfoničnega orkestra in skupine izvajal svoje največje uspešnice v simfonični preobleki. Po razprodanih koncertih v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji bo v okviru turneje Symphonicity tako gostoval v Franciji, Nemčiji, Italiji in v vzhodni Evropi.

 

Turneja vsebuje najljubše hite oboževalcev skupine The Police, kot so Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne, Next To You in Every Breath You Take, do uspešnic iz Stingove dolgoletne solo kariere, kot so Englishman in New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith in You, Fields Of Gold in Desert Rose.

 

Sting pripravlja v Ljubljani posebno zanimiv glasbeni dogodek. Stingovo turnejo Symphonicity opisujejo kot fantastično glasbeno izkušnjo, katero krasi popolnost in čist zvok kakor tudi izjemne Stingove glasbene sposobnosti.

 

Pohitite ter si zagotovite svojo vstopnico!

 

Prevedla: Dunja Krajnc

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko