Otroški kotiček

  • 91tdzrdxn-l

TIPPI (Moja knjiga o Afriki)

Vladimira Rejc | 10.1.2019 | Komentarji 0

Hotela sem pisati divje stavke.

 

Ime mi je Tippi. Doma sem iz Afrike, rodila sem se pred desetimi leti v Namibiji. Dostikrat me kdo vpraša: Tippi, kot indijanski tipi?" Pa bi moral pogledati v slovar, jaz imam dva p-ja. Ime sem dobila po ameriški igralki Tippi Hedren. Igrala je v Ptičih, grozljivki Alfreda Hitchcocka.

Mislim, da so mi dobro izbrali ime; najprej zato, ker ni tako kot vsa druga, in to je fino, ker se mi zdi, da tudi jaz nisem čisto taka kakor druge punčke. Potem zato, ker ob njem vsak pomisli na Indijance in na tipi ( pa čeprav se drugače napiše), Indijanci pa so živeli v divjini kot jaz. In nazadnje zato, ker se Hitchcockov film imenuje Ptiči, jaz pa imam neznansko rada živali. Ne pretiravam, živali so mi kot bratje in sestre. Kako ne, ko pa sem od rojstva rasla z njimi. Divje afriške živali so mi kot bratje in sestre. Kako ne, ko pa sem od rojstva rasla z njimi.

Divje afriške živali so bile moje prve prijateljice, zato jih tako dobro poznam...

Drage bralke, dragi bralci, podajte se na čudovito afriško literarno potovanje  TIPPI (Moja knjiga o Afriki); fotografije Sylvie in Alain Degre; zapisala Valerie Peronnet, Učila, 2000)

Drage bralke, dragi bralci, katero literarno potovanje je vas najbolj navdušilo? Svoja razmišljanja o zanimivem literarnem potovanju nam lahko pošljete na vladka@ventilatorbesed.com

Kvalitetne zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com

Veliko vznemerljivih literarnih potovanj, drage bralke, dragi bralci!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko