Otroški kotiček

  • bilko_pomaga1

Bilko pomaga čebelici Eli

Ventilator besed | 4.4.2019 | Komentarji 0

Slikanica za otroke in odrasle

Bilko pomaga čebelici Eli

Napisal: Stane Ivanov

Ilustrirala: Veronika Vesel

Založba: Otroci, 2009

Drage bralke, dragi bralci, kaj veste o čebelah? Kakšne so Bilkove dogodivščine?

"Eli je moje ime," se predstavi še čebelica. "Joj, sploh ne vem, zakaj sem padla. Vem samo, da sem letela z ostalimi čebelami nad lužo. Nosila sem polno posodo medu," se skuša spomniti dogodkov, potem pa vzklikne:" Že vem! S krilom sem zadela gladino luže!"

Svoja razmišljanja nam lahko pošljete na vladka@ventilatorbesed.com

Kvalitetne zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www. ventilatorbesed.com

 

Sicer pa slikanico Bilko pomaga čebelici Eli toplo priporočamo v branje in razmišljanje otrokom in odraslim. Prijetno branje, razmišljanje in druženje v družinskem krogu. Izvirne ilustracije še dodatno obogatijo knjigo. Predstavljena knjiga pomaga tudi najmlajšim bralcem, začetnikom, saj ima velike tiskane črke.

 

Sobotno jutro je. Škrat Bilko poležava v postelji. Ko sonce posije v njegov domek, hitro vstane in se obleče. Jutranja rosa se je že posušila, zato mora na umivanje k bližnjemu potoku.

Vsi gozdni prijatelji so že pokonci. Ptice ga pozdravljajo z glasnim čivkanjem. Sonce je že visoko na nebu. Potoček mu ponudi kristlano čisto vodo, ravno pravšnjo za jutranjo osvežitev. Z rokami zajame vodo in si umije umije obraz. Nekaj jo tudi spije. Potem pogleda naokrog. na mestu, kjer navadno poseda, opazi kačo, ki se nastavlja sončnim žarkom..."

Drage bralke, dragi bralci, več si lahko preberete v slikanici za otroke in odrasle: Bilko pomaga čebelici Eli ( založba Otroci, 2009).

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko