Otroški kotiček

  • kdo-je-ukradel-lunu-mamico-in-atija

Zoran Šteinbauer: Kdo je ukradel Lunu mamico in atija?

Vladimira Rejc | 12.6.2019 | Komentarji 0

Knjižna, zelo aktualna noviteta literarnega ustvarjalca Zorana Šteinbauerja, z naslovom: Kdo je ukradel Lunu mamico in atija; ilustracije Mojce Fo.

O Zorana Šteinbauerju smo v Ventilatorju besed že večkrat pisali.

Učiteljica Dominika Pirjevec, mama Neže in Lovra, knjigi na pot, ki jo je naslovila: PISMO STARŠEM:

"Še ne tako dolgo nazaj so otroci živeli v razširjenih družinah. Nevede ter spotoma so posnemali socialne odnose, delovali v ožji in širši skupnosti, nezavedno sprejemali družbene normative in družinsko ter družbeno hierarhijo. In predvsem, niso se počutili osamljene. Danes otroci živijo v različnih družinah, mnogi od njih v enostarševskih, mnogi od njih so edinci. Ni redko,ko imajo dva očeta in dve mami, nekaj polbratov ter polsester.

Družine so različne in predvsem, vsaka družina je dobra družina, če le ima otrok občutek pripadnosti, če se ne počuti osamljenega in nima občutka, da mu ves čas nekaj manjka. Nenehno pehanje po zapolnitvi praznine zapelje otroke v objem sodobne tehnologije in odvisnosti vseh vrst...

Drage bralke, dragi bralci, več si lahko preberete v spremni besedi Pismo staršev, izpod peresa učiteljice Dominike Pirjavec, mame Neže in Lovra.

Sicer pa kvalitetno, razmišljujoče besedilo, še dodatno obogatijo ilustracije Mojce Fo.

 

Fantek Lun je ves teden željno pričakoval petkovo popoldne. Zdaj je zelo srečen. Njegova sreča se imenuje vikend, konec tedna, petkovo popoldne, sobota, nedelja, ko sta mamica in ati kooončno doma in se jima nikamor ne mudi. Ati ne gleda na uro, mamica ga ne priganja:

"Lun, pohiti, zamudila bom službo."

Drage bralke, dragi bralci, prijetno branje in raziskovanje. 

Avtorju knjige pa želi Ventilator besed še veliko uspehov in ustvarjalnosti!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko