Otroški kotiček

  • mohorski-vecer-s-predstavitvijo-redne-zbirke-foto-17930

Luigi Ballerini: Nova slaščičarna Evforbija

Vladimira Rejc | 20.8.2019 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, slovenski trg je obogatila knjižna noviteta z naslovom: Luigi Ballerini: Nova slaščičarna Evforbija. Tudi tokrat je Celjska Mohorjeva družba poskrbela za zanimivo branje.

Že poznate knjižno noviteto, ki je primerna za mladino in odrasle?

Dobrodošli v Novi slaščičarni Evforbija, najboljši na svetu!

 

Med bralke in bralce se vrača Evforbija, učiteljica slaščičarstva, ki je bralce osvojila s svojimi slaščicami po meri in s svojo neverjetno sposobnostjo reševanja najtežjih zagat.

Avtor knjige, Luigi Ballerini, je prejel za mladinski roman Gospodična Evforbija lleta 2014 italijansko Andersenovo nagrado za najboljšo knjigo za bralce od devet do dvanajst let.

 

Odlomek iz poglavja: Ko Evforbija zaključuje svoje križarjenje

 

Gospodična Evforbija je nepremično strmela v obzorje pred sabo. Obala je bila še daleč. Vse naokrog jo je obkrožalo samo morje, smaragdno zeleno morje.

Vedno je bila prepričana, da je njegova barva samo modra.

Presenečena je ugotovila, da je prišla do določene starosti, ne da bi bila prej pozorna na različne odtenke. Da je to je odkrila, je pripomoglo prav tole križarjenje, ki so ji ga podarili njeni nekdanji učenci, potem ko so porušili staro slaščičarno, da bodo mesti veljaki tam postavili trgovski center. Združili so se, ti fantje in dekleta, in vsakdo je prispeval po svojih močeh, na koncu pa so zbrali toliko, da so ji rezervirali počitnice s križarjenjem, enotedenske.

 

Drage bralke, dragi bralci, kako bi poglavje nadaljevali vi? Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Veliko ustvarjalnosti!

Prijetno branje in raziskovanje.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko