Otroški kotiček

 • cd_olikajeodlika_copy

NOVA GLASBENA ZGOŠČENKA: OLIKA JE ODLIKA

Ventilator besed | 11.10.2013 | Komentarji 2

Založba Studio Hieroglif iz Domžal, poleg knjižnih izdaj in literarno didaktične revije ZMAJČEK, svoji ciljni publiki (od 3 do 8 let) vsako leto ponudi tudi glasbeno zgoščenko z 12-timi svežimi pesmicami in dodano instrumentalno izvedbo (karaoke). Na devetih CD ploščah je doslej izšlo 108 skladb. Letošnja – OLIKA JE ODLIKA – prinaša sporočila o prijateljstvu, medsebojni pomoči, svobodi, miru, skrbi za planet, pohlepu, klevetanju in tudi mejah, ki jih postavljajo družinski in družbeni okviri.

Naravna dovzetnost otrok – tako za glasbo (njen melodični, ritmični in harmonični vidik) kot za univerzalne vrednote – je v predšolskem in zgodnjem šolskem obdobju izjemna. Zavedajoč se, da glasba učinkovito vpliva tudi na samozavedanje in seže globlje od »gole« besede, smo se – ob sugestijah praktikov! – lotili aktualnih tem o konstruktivnem sobivanju, ki temelji na vzgojenosti posameznika. Sporočila zgoščenke izhajajo iz prijaznih pozitivnih spodbud; dnevnih »pridig« so otroci že siti!!

Brez dvoma bodo tudi te skladbe našle pot do mladih poslušalcev; nad dosedanjimi izdajami pa so bili navdušeni tudi odrasli. Vašega mnenja o priloženi zgoščenki, pa tudi predlogov, ki bi lahko kvalitativno prispevali k našim bodočim glasbenim izdajam, bomo iskreno veseli. Hvaležni Vam bomo za oboje!

Avtor glasbe, aranžer in izvajalec Dominik Krt je glasbeni pedagog, skladatelj, instrumentalist , pevec, zborovodja , akustični ozvočevalec,  oblikovalec zvoka  in avtor preko 500 glasbenih del različnih žanrov, prijavljenih v državnem  registru SAZAS-a. Je tudi izdajatelj številnih glasbenih zgoščenk in lastnik Dream studia Krt d.o.o.

Avtorica besedil Zvezdana Majhen je vzgojiteljica, univ. dipl. psihologinja; avtorica 34-tih knjig ter številnih člankov s področja razvojne psihologije. Okrog 300 njenih besedil je uglasbenih in prijavljenih v državnem registru SAZAS-a.

Komentarji

 1. perchi | 27.10.2013, 20:21
  CD je lušten, bi pa bilo lepo, da bi se kje dalo najti tudi naslove posameznih pesmic...
 2. Dominik | 11.2.2014, 07:45
  1. PRIJATELJI
  2. NI POMEMBNO, KAJ JE KDO
  3. MIROLJUBNA USPAVANKA
  4. DOŽIVIMO SREČO
  5. SVOBODA IN MIR
  6. OLIKA JE ODLIKA
  7. VAŠKA OBREKULJA
  8. PRIJAZEN PLANET
  9. DRUŽINSKI RED
  10.KDO POMAGA BABICI
  11.POHLEPEN MOŽ
  12.JEZNORITOST

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko