Otroški kotiček

  • bologna_42

Renate Schupp, Marie-Jose Sacre: Rumeno čudo

Ventilator besed | 23.4.2017 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, še vedno aktulna slikanica z nenavadnim naslovom Rumeno čudo, ki je prejela častno nagrado Premio Critici in Erba na knjižnem sejmu v Bologni leta 1989.

Ali slikanico poznate?

V majhnem gradu sta živela kralj in mala princeska. Prikupna graščina s štirimi stolpi je imela toliko oken, da jih mala princeska ni mogla prešteti do konca. Na dvorišču pred gradom je stal stražar in kadarkoli je kralj prišel mimo, ga je stražar strumno pozdravil.

(odlomek iz slikanice Rumeno čudo)

Kdo so glavni pravljični junaki? Jih poznate? Kdo vas je najbolj presenetil?

Kdo ve od kod je pribrenčala čebela in se posladkala s kapljico medu. Vrtnar je vzel kosilnico iz lope in jo začel potiskati sem ter tja po trati, da bi nekako le pokosil nadležni cvet. S tako ihto je kosil travo čisto blizu majhne rumene cvetice, da se je stražar že pošteno ustrašil za svoje prste na nogah, od cvetke pa se ni premaknil niti za milimeter. In njegova varovanka je ponosno žarela srede mehke zelene preproge.

Nekega dne pa se je zgodil še en čudež. Rumeni cvetovi so postali okrogle, puhaste lučke. Zapihal je veter in jih ponesel v zrak...

(Odlomek iz slikanice Rumeno čudo)

Drage bralke, dragi bralci, prijetno pravljično potovanje...

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko