Otroški kotiček

  • alma_1

Alma M. Karlin

Vladimira Rejc | 2.7.2017 | Komentarji 0

 Drage bralke, dragi bralci, o Almi M. Karlin in njeni ustvarjalni pisateljski popotniški poti, smo v Ventilatorju besed že večkrat pisali. Predstavili smo njena bogata literarna dela, z odličnimi prevodi izpod peresa Jerneje Jezernik.

Drage bralke, dragi bralci, katera knjige velike popotnice in pisateljice, Alme M. Karlin poznate? Katera dela so vas najbolj očarala?

Poznate potopis o Kitajski: Alma M. Karlin: Z Almo v svet, najmlajša vnukinja častljivega I ČAA, zopet v prevodu zopet odlične prevajalke Jerneje Jezernik?

 

Alma M. Karlin ( 1889-1950)

Najmlajša vnukinja častljivega I Čaa vas bo kot prvo delo v seriji z Almo v svet navdušilo z neverjetno živahno, duhovito in hudomušno zgodbo o skorajda tragični zadregi kitajske družine brez moških potomcev z začetka 20. stoletja, iz časov, ko ženske naj ne bi imele talentov in preveč soli v glavi...

 

"NIč ni bolj žalostnega kot družina brez sina," je na podlagi doživetih ženskih usod na Kitajskem v prvi polovici 20. stoletja ugotavljala svetovna popotnica in pisateljica Alma M. Karlin iz Celja.

"Če ni dragulja, potem v domu ne vlada sreča, in pogostokrat sem se vprašala, koliko potlačene žalosti je v srcu skrivala mati moje učenke. Ker je imela le tri hčere in nobenega sina, so najmlajšo vedno klicali "mali brat" in si na način zatiskali oči pred dejstvom."

Drage bralke, dragi bralci, prijetno branje in raziskovalno potovanje!

Svoja razmišljanja o Almi Karlin in njeni bogati ustvarjalni poti nam lahko pošljete na vladka@ventilatorbesed.com

Veliko ustvarjalnosti in izvirnih idej!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko