Otroški kotiček

  • bologna_54

Frederik pripoveduje: Šestnajst najlepših zgodb Lea Lionnija

Ventilator besed | 18.12.2017 | Komentarji 0

Nekega jutra sta zajčka planila iz spanja. Iz gošče ju je, napol skrit med plevelom, opazoval velik rdeč lisjak. Za hip sta se počutila, kakor da sta primrznila k tlom. Potem pa sta skočila na noge in se pognala v beg. Tekla sta, kar so jima dale noge, lisjak pa jima je bil vse bliže za petami in bi ju bil skoraj ujel, ko ne bi...

bila tam kača, ki ju je čakala s široko odprtim gobcem. Zajčka sta takoj razumela. Odskočila sta od tal in pristala naravnost v kačjem gobcu.

 

Lisjak še nikoli v življenju ni videl tako strašne živali. "Zmaj!" je zakričal. Zasukal se je na petah in jo odkuril naravnost tja, od koder je prišel.

Potem pa se je nekega lepega dne stari zajec vrnil s potepa. Ni mogel verjeti očem. Dva vesela zajčka, ki jesta jabolka! Nasmejana kača! Bil je tako presenečen, da se je pozabil jeziti.

Zajčka sta mu povedala vse, kar sta doživela s kačo, tudi to, kako je na smrt prestrašila lisjaka.

 

Drage bralke, dragi bralci, kako se zgodba nadaljuje? Kako bi zgodbo nadaljevali vi? Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com. Kvalitetne zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko