Otroški kotiček

  • vecne-04-trije-prasicki-

Trije prašiščki

Ventilator besed | 22.1.2018 | Komentarji 0

Trije prašiščki, ilustracije: Carlos Busquets, prevedla: Mojca Mihelčič, Založba Grahovac

Drage bralke, dragi bralci, zgodbo Trije prašički gotovo poznate. Številni ste jo verjetno tudi zaigrali na gledaliških šolskih predstavah. Spominjam se, kako odlično so jo igrali otroci Francoske šole v Ljubljani pred tremi leti.

Tri prašičke lahko preberemo v več jezikih.

Kdo so trije prašički, ki nastopajo v tej zanimivi slikanici?

 

Trije prašički so si postavljali hiške. Prvi in najpreudarnejši si je izbral trdno opeko, drugi, ki je bil manj prizadeven, je rajši vzel les. Tretji je hotel vse na hitro opraviti in si je mislil, saj bo tudi slama dobra. Kakšna ponesrečena izbira!

 

Volk je zagledal krhko hišico in zamomljal:

"Tole diši po prašičku! Takoj pridi ven ali pa bom pihnil in hiško odpihnil."

Prašička je zmrazilo pri srcu, tresel se je kot šiba na vodi, in še preden bi bil lahko prištel do tri, mu je huda sapa že odnesla streho iznad glave.

"No, tega sem že pohopsal," je zadovoljno pomlaskal volk, medtem ko si je prašička tlačil v vrečo. "Kje pa sta druga dva?"

Na nesrečo ne dovolj daleč! Drugi je ravno pribil še zadnje deske in se zaprl v hišo. Les je vsaj dovolj trden, da ga bo obvaroval pred hudim volkom.

 

Toda volk ima mično sapo. Pihnil je enkrat, dvakrat in podrl hišo. Prašiček se je zagozdil med padajoče deske, in preden je lahko pobegnil, ga je zverina že popadla in porinila  v vrečo...

Drage bralke, dragi bralci, kako se zgodba nadaljuje? Kako bi jo nadaljevali vi?

Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com. Veliko ustvarjalnosti in izvirnih idej. Kvalitetne zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko