Otroški kotiček

  • mulc_odkriva_sp

Gregor Čušin: Mulc odkriva sveto pismo z ilustracijami Damijana Stepančiča

Vladimira Rejc | 23.1.2018 | Komentarji 0

Gregor Čušin je znano in uveljavljeno ime. Številni ga poznamo kot uveljavljenega igralca, pisatelja, vsestranskega umetnika.

Danes se je predstavil z izvirno slikanico  Mulc odkriva Sveto pismo, ki jo je ilustriral Damijan Stepančič (Založba Družina, 2017).

Predstavitev slikanice je potekala v trnovski ljubljanski cerkvi, na lepo nedeljsko dopoldne, 21. januarja, 2018,  kjer se je zbralo veliko radovednih otrok in odraslih. Vzdušnje v  znani ljubljanski trnovski cerkvi je bilo prijetno, saj je Gregor Čušin izvrstno poskrbel zato. S seboj je imel tudi posebno kitaro, kar je otroke še posebej zabavalo. Tako v odrasli kot v otroški svet se je odlično zopet vživel.

Mulc, ki ga mladi in odrasli bralci poznajo iz revije Mavrica, bo kmalu prejel zakrament birma. Zelo odrašča in se spreminja. Odrasli ga skoraj ne morejo prepoznati niti razumeti. Mulc je sploh prepričan v to. Vedno bolj postaja navihan. Njegova domišljija je izjemna.

V prvi knjižni izdaji stripa o Mulcu bomo potovali po enkratnih domislicah o svetopisemskih zgodbah.... Le kakšne bi lahko bile, če bi člani družine glavnega junaka razumeli. Mulc, jih res ne more razumeti. Hm, kako čudni so odrasli velikokrat, kajne?

Z vsakim obrnjenim listom v knjigi se vrstijo zabavni zapleti v Noetovi barki; v rajskem vrtu z Adomom in Evo; z Mojzesom v egiptovski puščavi...

 

In kako knjigo avtor prične? Privlačne velike tiskane črke, zanimive ilustracije v obliki stripa, kar bralca še dodatno navduši.

V ZAČETKU NI BILO NIČ.

POTEM PA JE BOG USTVARIL NEBO IN ZEMLJO.

A VSE SKUPAJ JE BILO PRESNETO DOLGOČASNO.

ZATO JE BOG USTVARIL SVETLOBO.

DOBRO!

DRUGI DAN JE BOG USTVARIL VODO.

TRETJI DAN JE BOG USTVARIL ZELENJE, DREVJE IN RASTLINJE... TRAVE, GRMOVJE IN GOZDOVE...

KOPRIVE IN PŠENICO... PALME IN SPOMINČICE...

 

ČETRTI DAN JE BOG USTVARIL LUNO. IN NEŠTETO ZVEZD, KI JIH LAHKO VIDIMO VSAKO NOČ. IN ŠE DVAKRAT NEŠTETO TISTIH, KI JIH NE MOREMO VIDETI. IN PLANETE. TEH OSEM, KI JIH POZNATE IN ŠE TRIINDVAJSET DRUGIH. PAR NADPLANETOV IN DVA POPLANETA, PALENOIDE, ASTEROIDE, SATELITE, METEORJE IN KOMETE...

OH, IN SEVEDA SONCE.

 

Drage bralke, dragi bralci, kako se zgodba nadaljuje?

Vsekakor prijetno branje, razmišljanje in raziskovanje.

Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com. Kvalitetne zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com.

Veliko ustvarjalnosti, drage bralke, dragi bralci!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko