Pisanja

  • desa

O Desi Muck

Vladimira Rejc | 29.9.2016 | Komentarji 0

O Desi Muck, njeni ustvarjalni poti in obsežnem ustvarjalnem delu, smo v Ventilatorju besed veliko pisali. Zlasti o njeni zbirki Anica.

Drage bralke, dragi bralci, katera dela Dese Muck so vam najbolj pri srcu? Za otroke, mladino, odrasle? Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com do 30.9.2016. Kvalitetna razmišljanja bomo objavili v Ventilatorju besed,najbolj izvirno besedilo bomo nagradili.

Ali Anico in grozovitež poznate z izvirnimi ilustracijami Ane Košir? Knjiga je izšla v Ljubljani, pri Mladinski knjigi, 2008.

Ali ste vedeli, da je Zbirka Anica najbolj priljubljena med slovenskimi mladimi bralci, saj so ji nič kolikokrat prisodili priznanje Moja najljubša knjiga.

Zbirka Anica je kot nalašč primerna za bralce začetnike, saj ima velike, lahko berljive črke.

Knjigo še dodatno obogatijo barvne ilustracije priljubljene Ane Košir.

 

"Ko je Anica ležala udobno pokrita v svoji postelji in so bile vse njene najljubše plišaste igrače razporejene ob vzglavju, tiste manj ljubše pa ob vznožju postelje, jim je šepnila:

"Nič naj vas ne bo bo strah! Če vam bo kdo kaj hotel, vas bom branila! Tako, kot je mene Mojca!" in lahka kot peresce je zdrsnila v sanje.

(odlomek iz knjige Anica in grozovitež, Založba Mladinska knjiga, 2008)

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko