Pisanja

  • kamilica_0

Imate radi cvetje?

Ventilator besed | 25.10.2017 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, imate radi cvetje? Katera vrsta cvetja vas najbolj privlači?  Svoja razmišljanja nam pošljite na vladka@ventilatorbesed.com. Veliko ustvarjalnosti!

Poznate slikanico Mesto cvetja, izpod peresa Eveline Hasler, v prevodu Bine Štampe Žmavc? Slikanico je ilustriral  Štepan Zavrel? (EPTA, Založba najlepših slikanic)

 

"Nekoč, nekje je bilo majhno mesto. Ni bilo nič posebnega. Bilo je čisto navadno, kot toliko drugih mest. Tudi njegovi prebivalci niso bili nič posebnega!Ži veli so, kot vsi drugi ljudje kateregakoli mesta na svetu. Ne ravno bogati, pa tudi ne revni, niso delali ne preveč in ne premalo.

In vendar so imeli posebnost! Eno samo, a dovolj veliko, da jih je ločila od prebivalcev vseh drugih mest - nadvse so ljubili cvetje                                                    

Cvetlice so gojili vsepovsod: poganjale so iz cvetličnih lončkov, iz starih pločevink, iz lesenih zabojčkov in iz jogurtovih kozarcev. Postavljali so jih na okna, na balkone, na stopnice, k vhodnim vratom, celo na bencinski črpalki je bilo polno cvetja.
To pa še ni bilo vse. Zaradi cvetlic so se po mestu spreletavali celi roji prelepih metuljev!"
(Eveline Hasler: Mesto cvetja, v prevodu Bine Štampe Žmavc, Epta, založba najlepših slikanic)

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko