Portreti VB

  • sonjaporle

Sonja Porle – pisateljica

Vladimira Rejc | 4.8.2009 | Komentarji 0

Šele po prvem obisku Afrike se mi je posvetilo, da imam ne samo dovolj svobode, ampak tudi več kot dovolj vsebin, da lahko začnem zares pisati.

Magična skrivnostna Afrika, ki jo opisuje pisateljica Sonja Porle, vedno znova priteguje številne bralce.

Že kot šolarka sem se zelo rada potepala in sanjarila o daljnih deželah. Ker me je mama držala bolj na kratko, vaško življenje pa je med puberteto naglo izgubljalo svojo skrivnostnost, sem se začela zatekati v knjige. Z veseljem sem do konca prebrala prav vse, kar mi je prišlo pod roke, tudi knjige, ki jih nisem razumela. Takrat se namreč še nisem zavedala, da so med pisatelji oziroma njihovimi deli velike kakovostne razlike …

Skratka, branje je bilo nadvse pomemben del mojega odraščanja. Prav z branjem sem se najbrž tudi nalezla želje po pisanju.

Pri enajstih letih sem začela polniti šolske zvezke s cmeravimi dnevniškimi zapisi, v prvem letniku pedagoške gimnazije pa z nič manj samoboljnimi stihi.

 

Več o ustvarjalki Sonji Porle najdete v knjigi Čarovnija pisanja, portreti slovenskih književnikov avtorice Vladimire Rejc (Študentska založba, Knjižna zbirka Posebne izdaje).

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko