Portreti VB

  • tala_bevk

Tala Bevk

Vladimira Rejc | 1.9.2009 | Komentarji 0

Tala Bevk – predsednica Društva za kreativno duhovnost Pomlad, učiteljica energetskih tehnik, študentka filozofije

 

Moje življenje je postalo en sam velik trening

 

Zase bi lahko rekla, da sem nekdo, ki se je odločil, da posveti svoje življenje raziskovanju človekove duhovne narave. Ta pot se je začela že zelo zgodaj, in sicer pri devetnajstih letih, ko sem zaradi določenih življenjskih preizkušenj začutila veliko potrebo po tem, da se končno spravim v red. Temu je sledilo to, da sem spoznala učitelja in dobrega prijatelja Bona Barška, pri katerem sem se prvič seznanila z močnimi učinki določenih energetskih tehnik. Takrat sem si rekla: »Ja! To je to!« Pa čeprav mi v tistem času še marsikaj ni bilo jasno. Ampak ena izkušnja je bila dovolj, da me je premaknila iz otopelosti v odločnost, da bom začela konkretno delati na sebi. Tako se je začelo moje novo življenje. Življenje, ki je postalo en sam velik trening. Trening tehnik, discipline, vztrajnosti, moči, učenja, spreminjanja samega sebe.

 

Glede na vse dobro, kar se je zanimivi in ustvarjalni mladi Tali s takšnim stilom življenja zgodilo, je prišel tudi navdih, da se tovrstno ukvarjanje s samim seboj omogoči in predstavi tudi ostalim ljudem.

Tala se je pričela ukvarjati z izvajanjem individualnih in skupinskih delavnic v Ljubljani. Vodi tudi energetsko vadbo za študente v okviru športne vzgoje Filozofske fakultete.

 

Zanimalo me je, kako potekajo kreativne duhovne delavnice in komu so pravzaprav namenjene.

 

Moja prijetna sogovornica meni, da je namen delavnic omogočiti ljudem pomoč pri njihovi osebnostni in duhovni rasti. Pomembno pa je, da je človek pripravljen v to vložiti svoj čas, trud in namero.

 

Naš napredek in rast sta odvisna od tega, koliko izgubljene energije si povrnemo in kam jo nato usmerjamo. Zato je pomembno, da ozavestimo vzroke svojih problemov in se tako izognemo ponavljanju starih napak. K temu pa pripomorejo razne energetske tehnike, ki jih izvajamo, kot so na primer indijanske magične kretnje, kitajske veščine, indijske tehnike in še mnoge druge. Z rednim izvajanjem teh tehnik se nam povrne osebna moč. Moč, s katero lahko kreiramo svoje življenje neodvisno od naših vcepljenih vzorcev.

Delavnice so namenjene vsem tistim, ki so željni sprememb in premikov ter so pripravljeni razčiščevati svojo karmo. Kajti le to razčiščevanje prinese konkretne rezultate. Potrebno je iti v najgloblje kotičke svoje podzavesti in se soočiti z lastno temo. Marsikoga je tega strah, ampak se resnično izplača. Ker ko se enkrat soočimo sami s sabo in prenehamo bežati, pridejo tudi vse rešitve. In to ni nekaj, kar bi se dogajalo zgolj v človekovi glavi, umu. Gre za spremembe energetske strukture človeka, to pa vodi potem v spremembe, ki se nam v življenju materializirajo tako, da se recimo spremenijo naši odnosi, fizično in psihično zdravje, prične se prebujati ustvarjalnost, postajamo bolj zadovoljni, umirjeni, budni in zavestni. Zgodbe ljudi, ki to doživljajo, bi se za marsikoga zdele kot znanstvena fantastika, ampak so vse prej kot to. To so zgodbe o resničnem bojevniškem pogumu in volji.

 

Kreativna duhovnost izraža tako praktično kot tudi ustvarjalno naravo človeka.

 

V osnovi uporabljamo tehnike, kot so magične kretnje, rekapitulacija, kung fu, tai chi, rebirthing, Osho tehnike, k temu pa dodajamo še kakšne nove elemente tehnik, za katere se je izkazalo, da so uporabni in učinkoviti. Kajti biti kreativen v duhovnosti pomeni biti odprt za nove pristope k starodavnim tehnikam in delu na sebi. To pomeni tudi to, da znamo prilagoditi naše delo času, v katerem živimo. Trenutno ni čas za pasivne tehnike. Da bi sodobni človek lahko prebudil svojega duha, potrebuje akcijo. Akcijo telesa, ki vodi k aktivaciji njegovega duha. Kreativna duhovnost je v bistvu čisto praktična zadeva, pri kateri je v ospredju napredovanje človeka in prebujanje njegove ustvarjalnosti, ne pa statičnost in neprizemljenost, kot je recimo to opaziti danes pri marsikaterem »duhovnežu«.

 

Tala Bevk pa sodeluje tudi z ostalimi društvi iz Duhovne prakse.

 

V zadnjem letu smo izvedli projekt Magičnost gibanja, cikel praktičnih predstavitev, ki so potekale v Ljubljani, Kopru, Izoli, Kranju, Celju, Mariboru, Novemu mestu, v spomladanskih dneh pa smo imeli predstavitve v parkih nekaterih slovenskih zdravilišč. Namenjene so bile širšemu občinstvu s tem namenom, da se ljudem konkretno prikažejo tehnike, katere je moč uporabljati v vsakodnevnem življenju. Za zdravo življenje je potrebno namreč poskrbeti tudi za svoj duhovni aspekt. V načrtu pa imamo posneti tudi serijo sedmih DVD-jev. Na vsakem DVD-ju bodo predstavljene tehnike za določene čakre, gledalec pa lahko ob gledanju aktivno sodeluje in jih tako doma tudi sam izvaja. Prvi DVD prihaja na prodajne police v mesecu septembru in bo res posebnost, saj kaj takšnega v Sloveniji še ni bilo predstavljeno.

 

Ob zaključku najinega pogovora so me zanimali načrti sodobne, ustvarjalne mlade ženske.

V prihodnje imam v načrtu še bolj aktivno delovati na svojem področju. S septembrom se bodo pričele nove delavnice, namen pa imam tudi dokončati prevod knjige Armanda Torresa Srečanja z Nagualom, Pogovori s Carlosom Castanedo in knjigo tudi izdati. Moje pisne prispevke bo mogoče spremljati na spletni strani Ventilatorja besed, kmalu pa se obetajo tudi nove predstavitve po Sloveniji. Skupaj z Duhovno prakso bomo predstavljali naš novi DVD z naslovom Odpiranje korenske čakre in prizemljevanje. Skratka, kot vedno bo pri meni zelo pestro in zanimivo. Se že veselim (smeh).

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko