Festivali

  • 4042724_2

Le Petit festival du Theatre v Dubrovniku

Dunja Krajnc | 26.6.2011 | Komentarji 0

 

Le Petit festival du Theatre je poseben, znan kulturni dogodek, na katerem se umetniki iz celega sveta, z različnimi umetniškimi talenti predstavljajo publiki v prečudovitem Dubrovniku. Ta majhen festival vsako leto odpira zaveso skrbno izbranim in talentiranim umetnikom, ne glede na to ali so pesniki, igralci, plesalci ali nekaj povsem drugega, pomembno je le to, da se izrazijo na umetniško čaroben način!


Le Petit Festival du Theatre bo potekal od 24. junija do 2. julija v Dubrovniku.

 

V preteklih letih se je v Dubrovniku predstavilo na stotine umetnikov iz ZDA, Nemčije, Rusije, Finske, Francije, Nizozemske, Srbije, Slovenije, Turčije, Švice, Japonske, Maroka in številnih drugih držav, prav vsak med njimi pa je obeležil mesto Dubrovnik s svojim umetniškim pečatom. Festival, sedmi po vrsti, tudi letos namerava pustiti velik pečat na obiskovalce kakor tudi vse udeležence.

Festival se bo tradicionalno zaključil na Brsečinah, v prečudoviti atmosferi ob obali, morju in zlatem sončnem zahodu. Le Petit festival du Theatre je humanitarni festival; v sodelovanju z umetniki se vsako leto organizira akcija, na kateri se prodajajo njihova dela, celoten prihod pa se daruje Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami – „Dva Skalina“ – otroškemu oddelku Splošne bolnice v Dubrovniku. Prav tako pa bo festival v sklopu uličnih prireditev in delavnic obiskal dom za ostarele »Domus Christi«, kjer bodo prireditev z recitali in koncerti približali tistim, ki ga ne morejo obiskati.

 

Le Petit festival du Theatre bo tudi letos obrnil pozornost na eno izmed temeljnih človeških pravic – tokrat na Pravico žena. Umetniki bodo predstavili svoje kreacije, ki bodo tematsko vezane na to, kar ženske potrebujejo, da bi se njihove temelje pravice v popolnosti uresničile in uveljavile.

 

Vabljeni v Dubrovnik na Le Petit festival du Theatre!

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko