Festivali

  • thumb

Supetar Super Film Festival - (5. julija 2011-9. julija 2011)

Dunja Krajnc | 5.7.2011 | Komentarji 0

 

Največji otoški festival Supetar Super Film Festival, mednarodni festival evropskega dokumentarnega filma, bo že tretjič potekal v Supetarju na otoku Braču od 5. do 9. julija.

 

Filmski program so tudi letos sestavili renomirani selektorji. Oliver Sertić je selektor glavnega programa, Đelo Hadžiselimović je izbral retrospektivo hrvaškega dokumentarnega filma, Milana Martinović pa je napravila izbor češkega filma. Posebno kategorijo ustvarjajo kratki filmi in reportaže o otoku Braču – Braški dnevnik.

Po lanskoletnem uspešnem sodelovanju s Škotsko kot državo partnerico in institutom Scottisch Documentary Institute so za letošnjega partnerja izbrali Češko in praški Institut Dokumentarnih o Filmu.

Festival bo odprla hrvaška premiera filma „Češki mir“ (Češka) avtorjev Víta Klusáka in Filipa Remunda, ki sta po svojem velikem hitu „Češki san“ proglašena za najbolj perspektivna mlada režiserja vzhodne Evrope. Film prinaša zgodbo o postavitvi ameriškega protiraketnega radarja v neko češko vasico.

Že prvega dne si bodo lahko obiskovalci ogledali dalmatinsko premiero letošnjega zmagovalca dokumentarne konkurence Zagreb Film Festivala „Jaz, moja ciganska družina in Woody Alen“ (Italija) mlade režiserke Laure Halilović, ki spregovori o zelo aktualni temi integracije ter manjšine v Italiji in diskriminaciji, s katero se vsakodnevno srečujejo.


Hrvaške premiere so tudi film "Dobrodošli v severno Korejo" (Češka) Linde Jablonske o čeških turistih, ki potujejo v Severno Korejo in njihovih reakcijah v državi, katere sistem je zelo podoben češki preteklosti, nato film Dylana Williamsa "Moški, ki plavajo" (Švedska/UK) o moški reprezentanci v sinhronem plavanju ter zelo intimen film nagrajenega Ivana Marinovića "Fali more, drž' se kraja" (Češka/Črna Gora) o novodobnih ribičih.

Na voljo bo še veliko zanimivih premier, obiskovalce pa ob filmskem programu pričakuje še bogat izobraževalni in zabavni glasbeni program. Nastopala bo znana reška skupina Let 3, poleg nje pa tudi skupine Ljetno kini, Bolje ne može in Betabome ter rockabilly band B and the bops, ki bo zaprl letošnji festival.

 

Več o samem festivalu si preberite na: www.supetarsuper.com.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko