Festivali

  • motovun_1
  • motovun_2
  • motovun_3

Motovun Film Festival (25.–29. julij)

Ante Turić | 19.7.2011 | Komentarji 0

 

Motovun Film Festival je v popolnosti posvečen filmom, ki so nastali v malih kinematografijah v okviru neodvisnih produkcij, filmom, ki so prežeti z inovativnostjo, idejo in močjo svojih zgodb. Motovun je majhen festival, ki prikazuje filme v najbolj toplem pomenu besede.

Motovun Film Festival je petdnevni filmski maraton, v katerem potekajo projekcije v neprekinjenem nizu, od 10. ure zjutraj pa vse do 4. ure zjutraj. Večerne projekcije potekajo na odprtem, dnevne pa v kinodvoranah. Festivalski program je sestavljen iz sedemdesetih filmov, kjer se lahko najdejo tako dokumentarni kakor tudi igrani, kratko- in dolgometražni filmi. Edini kriterij je, da se s svojo inovativnostjo vklopijo v liberalno atmosfero festivala.

V malem srednjeveškem mestu Motovun v središču Istre so obnovili star, dolgo zaprt kino, glavni trg pa so pretvorili v filmsko gledališče na odprtem.

Na sam dan otvoritve prvega Motovun Film Festivala, 10. avgusta 1999, se v hrvaških kinodvoranah ni predvajal niti en nehollywoodski film, niti eden od okoli tri tisoč filmov, kolikor se jih posname izven velikih studiev. Zato so izbrali filme, ki so nastali po celem svetu.

Vstopnice za 14. MMF je možno kupiti tudi pred pričetkom festivala na več kot 60-ih prodajnih mestih na Hrvaškem (Atlas Airtours, Autotrans, New Sound Matulji, Integral Zagreb, Kompas Zagreb, Aquarius Records in ostalih prodajnih mestih).

V predprodaji so naslednji kompleti vstopnic:

1. komplet: KINO TRG - VELIKI KOMPLET, vse projekcije na kinu Trg. Cena: 300 kn (pribl. 40 €) + katalog gratis
2. komplet: KINO TRG - MALI KOMPLET, vse projekcije na kinu TRG ob 21.00. Cena: 150 kn (pribl. 20 €)
3. komplet: KINO BAUER - JUTARNJI KOMPLET, vse projekcije ob 10.00 in 12.00. Cena: 180 kn (pribl. 25 €) + katalog gratis

 

Vabljeni v Istro na Motovun Film Festival!

 

Prevedla: Dunja Krajnc

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko