Festivali

  • metalmaniaopenair2011mmoa_plakat_01
  • random-big-2

Metal Mania Open Air Festival v Komnu

Ante Turić | 9.8.2011 | Komentarji 0

 

Po dveh letih premora se 13. in 14. avgusta v mesto Komen zopet vrača Metal Mania Open Air Festival, prvi slovenski dvodnevni metal festival, katerega tradicija sega že v leto 2002. V letu 2009 festivala zaradi raznih razlogov ni bilo, prav tako v 2010, vendar pa je vztrajna publika, sestavljena iz trmastih oboževalcev, privedla do tega, da bodo organizatorji letos dogodek ponovili.

Tudi tokrat bo glavna nit tega dogodka druženje ob dobri glasbi, poleg tega pa bo organizator nudil priložnost tudi kvalitetnim domačim izvajalcem, ki se bodo lahko predstavili širši publiki.


Festival je do sedaj gostil eminentna imena metal scene, kot so Ancient (Nor/Ita), Agathodaimon (Ger), Darkseed (Ger), Ancient Ceremony (Ger), God Dethroned (Nl), A Traitor Like Judas (Ger), Paradox (Ger), Master (Usa/Cz), 1349 (Nor), Dying Fetus (Usa), Vendetta (Ger), Exodus (Usa), Impaled Nazarene (Fin), Pro-Pain (Usa), Avulsed (Spa), 3 Inches Of Blood (Can), Urgehal (Nor), Rotten Sound (Fin), Trail Of Tears (Nor) ter številna druga imena.

Na letošnjem festivalu so potrjene naslednje skupine: Destruction (Ger), Entombed (Swe), Sargeist (Fin), Wizard (Ger), Horna (Fin) in Baptism (Fin), med domačimi izvajalci pa je potrebno izpostaviti naslednje: Metalsteel, Keller, Somrak, Panikk, Eruption, Vulvathrone, Vigilance, The Betrayal, The Scourge, Mothermound, Convulsive, Divine Illusion, Slavocracy, Dickless Tracy, Tomcat, Hellcrawler, Penitenziagite, Burning Noise in Condemnatio Cristi.

Cena dvodnevne vstopnice v predprodaji znaša 38 evrov oziroma 45 evrov na dan dogodka, medtem ko bo za enodnevno vstopnico potrebno odšteti 25 evrov, vendar le-te niso dostopne v predprodaji.

Metal Mania Open Air festival bo del sredstev namenil bolnišnici invalidne mladine v Stari Gori pri Novi Gorici.

Festival se bo odvijal na prostoru nogometnega igrišča v Komnu na Krasu.

Komen leži v osrčju Krasa, obdan z vinogradi in kamnom. Okoliš je znan predvsem po pridelovanju terana in sušenju pršuta, pa tudi po naravnih in kulturnih znamenitostih. Tu najdemo veliko kmečkih turizmov (Hruševica, Coljava, Pliskovica …), kjer imajo izvrstno ponudbo domače hrane ter okusnega vina. V bližnji okolici se nahaja več vojaških pokopališč iz 1. svetovne vojne, posejanih v Gorjanskem, Brjah pri Komnu, Štanjelu in Svetem, ki nas opozarjajo, da so bili naši kraji zaledje soške fronte in tudi ta je pustila svojstven pečat v ljudeh in v pokrajini. Prav vojaško pokopališče v Gorjanskem je v toplih poletnih dnevih prijeten kraj za oddih v hladu kamnitih spomenikov. Le nekaj sto metrov od tod se nahaja meja z Italijo in bližina morja v Sesljanu, Devinu, Nabrežini. V bližini Komna se nahaja tudi Štanjel s starim srednjeveškim jedrom ter Ferrarijevim vrtom.


Več informacij na: www.metalmaniafest.com.

 

Vir: http://www.cmar-net.org/


 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko