Festivali

  • festival_ljubljana_11

Razstave Poster Festivala Ljubljana '11 tudi na Nizozemskem

Ventilator besed | 5.3.2012 | Komentarji 0

 

V nizozemskem Groningenu so prejšnji teden odprli razstavo na temo 'Razkriti obrazi rasizma' z 286 plakati 205 avtorjev iz 29 držav. Razstava je del Poster Festivala Ljubljana '11, ki je v naši prestolnici potekal septembra in oktobra 2011 ter je poleg razstav v Narodni galeriji obsegal številne dogodke: omizja, filmske projekcije in predavanja svetovno priznanih mojstrov plakata.

Razstava ‘Razkriti obrazi rasizma’, ki vključuje 286 plakatov več kot 205 svetovno priznanih avtorjev iz 29 držav, je od 23. februarja predstavljena tudi na Akademiji Minerva v Groningenu. Odprl jo je Radovan Jenko, idejni vodja festivala, dogodek pa je s svojo prisotnostjo počastil Leon Marc, veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem.

 

Predstavitev festivala na Nizozemskem, ki ga sestavljajo tri razstave, poimenovane (1) Mojstrovine, (2) Mladi, študentska dela in (3) Moje delo, častni gosti, poteka pod okriljem Poster Festivala Ljubljana '11, ki ga s pomočjo več partnerjev organizira Fundacija Brumen. Glavna ideja tako festivala kot potujoče razstave je s plakatom kot sredstvom množične komunikacije širšo javnost opozoriti na različne oblike rasne nestrpnosti ter pozvati h kritičnemu premisleku in večji strpnosti.

 

Razstava, kivključuje dela tujih in domačih priznanih ustvarjalcev plakatov ter plakate ter dela študentskih oblikovalskih ustanov iz Pariza (FR), Groningena (NL), Varšave (PL) ter Ljubljane, bo iz Nizozemske tako odpotovala še v Pariz in Varšavo.

 

::

Več informacij najdete tudi na www.posterfestivalljubljana.org in pri Mojci Ocvirk, odgovorni za odnose z javnostmi pri festivalu, na e-naslovu MoJcA@posterfestivalljubljana.org ter telefonski številki o4o 17 17 88.

 

 

O Fundaciji Brumen

Fundacija Brumen je neprofitna ustanova, ki je bila ustanovljena z namenom dvigniti kakovost vidnih sporočil v slovenskem prostoru in promocije Slovenije v tujini. Z organizacijo mednarodnih razstav grafičnega oblikovanja želi seznanjati slovenske oblikovalce in širšo javnost z najkakovostejšimi dosežki mednarodnega oblikovanja, tujo javnost pa z dosežki slovenskega grafičnega oblikovanja.

 

V letih delovanja je organizirala več kot dvajset prireditev – od reprezentančnih oblikovalskih razstav iz tujine, prek razprav in polemik o pomenu oblikovanja za državo, gostovanj v Brnu in Zagrebu, do zdaj že tradicionalnega Bienala vidnih sporočil Slovenije, ki ga je lanskega oktobra organizirala že petič.

 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko