Vizualna umetnost

  • sp_0
  • sp1_0
  • sp2

MORJE SE UTAPLJA! V MKI

Špela Pahor | 13.11.2014 | Komentarji 0

V novembru  stene in vitrine v naši knjižnici krasijo odpadki (ja, prav ste prebrali!), ki jih najdemo v morju in na morski obali, pa tudi lični izdelki, narejeni iz odpadkov. Razstavo, ki poteka v okviru evropskega projekta MARLISCO -   pri nas ga zastopa Regionalni razvojni center Koper -   je kot zunanja sodelavka RRC zasnovala Metka Šori, samostojna podjetnica na področja izobraževanja in oblikovanja, tudi članica in gonilna sila društva Tal1nt.

K razstavi  plakatov in izdelkov smo postavili še izbrane knjige na temo ekologije, Metka Šori pa je  sestavila tudi  knjižno uganko o odpadkih. To  lahko otroci rešujejo v knjižnici ali preko spleta, pri odgovorih pa si morajo pomagati z besedili in slikami na plakatih.  Ker se dobra vzgoja začne že v otroštvu, smo k sodelovanju povabili tudi pravljičarko Kristino Menih, ki si je prav za ta projekt izmislila nekaj novih ekoloških pravljic. Te je otrokom pripovedovala na torkovih urah pravljic (4.11., prihodnjič pa  25.11.), Metka pa je zanje pripravila delavnico. Na prvi delavnici so iz rabljenih plastenk izdelovali ptičjo krmilnico, kaj bomo izdelovali 25. novembra, pa je še skrivnost, ki jo boste odkrili, če pridete k nam.

Danes pa je profesorica Ingrid Knez v knjižnico pripeljala skupino osmošolk in osmošolca iz osnovne šole v Livadah, ki obiskujejo izbirni predmet likovni pouk.  Na delavnici v naši čitalnici so iz plastenk vsi skupaj izdelali lepo zaveso in plastičnih obročkov in rožic, ki so jih izrezali iz plastnek in tudi malček oblikovali nad plamenčki čajnih svečk. Vse to  lahko vidite na priloženih fotografijah.

V okviru projekta Marlisco potekajo različne izobraževalne in druge dejavnosti  po vsej Evropi, ki imajo namen ozaveščati javnost o problematiki odpadkov (več o tem najdete www.marlisco.eu). Tako da smo v knjižnici prav ponosni, da lahko tudi mi sodelujemo v tako pomembnem poslanstvu.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko