Vizualna umetnost

  • cd_22

11. slovenski bienale ilustracij v Cankarjevem domu

Vladimira Rejc | 30.12.2014 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, ste že obiskali 11. slovenski bienale ilustracij v Cankarjevem domu? Če ga še niste, je to čudovit namig za obisk tudi za praznične dni. Primerno tudi za družine z najmlajšimi!
Tudi letos sva ga obiskali skupaj s hčerko in se polni vtisov vrnili domov.
Za dodatne likovne užitke in pridobivanje znanj o likovnih umetnikih (tudi v domačem okolju) pa je dobrodošel tudi obsežen katalog.

"Ilustracija je zagotovo eno najpomembnejših zvrsti likovne umetnosti, ki jo najdemo tako v gospodarstvu, v znanosti kot tudi v umetnosti," je zapisal Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU.

Uveljavljen pisatelj za otroke, mladino in odrasle Mate Dolenc pa je zapisal: " Razvajeni otroci niso posebno priljubljeni, a ko jih razvaja ilustracija v slovenskih otroških knjigah, naj kar jih. Nesli jih bodo še daleč v zrela leta in še naprej.
Odrasli bralci nimamo več možnosti brati knjig z ilustracijami. Menda nam zadoščajo slike, ki si jih ob besedilu v možganih naslikamo sami. To ni prav! Zakaj mi nihče ne ponudi bratov Karamazovih z ilustracijami?..."
Drage bralke, dragi bralci, kdo so letošnji nagrajenci? Kdo sodeluje s svojimi deli na 11. slovenskem bienalu ilustracij v Cankarjevem domu? Pišite v komentar.
Veliko ustvarjalnosti vam želi Revija Ventilator besed. Tudi srečno, zdravo, ustvarjalno leto!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko