Vizualna umetnost

  • Brez slike

Odprtje razstave likovnih del Milana Razborška

Ventilator besed | 8.10.2016 | Komentarji 0

Drage bralke, dragi bralci, ljubiteljice in ljubitelji likovne umetnosti, v ponedeljek, 10. oktobra 2016, ob 18. uri vljudno vabljeni v Galerijo Instituta "jožef Štefan", na Jamovo cesto 39 v Ljubljani.

Odprtje razstave likovnih del Milana Razborška bo v ponedeljek, 10. oktobra 2016, ob 18. uri. Kdor se dogodka ne bo mogel udeležiti, lahko to stori do 3. novembra 2016.

Tatjana Pregl Kobe, kustosinja in likovna kritičarka, je o umetniku Milanu Razboršku zapisala:

" Za realistično izslikanimi podobami vrat upodobi Razboršek nekakšna svetlobna brezna, ki potegnejo pogled na ono stran. Iskanje lastnih občutij, ki so zrcalo travmatičnega iskanja izhoda iz depresivnega odnosa do sveta, ponazori z iskanjem likovnega ravnotežja. Zlatorumeni formi na krilih svojevrsno oltarno zasnovanega triptiha dinamično podkrepita privlačno silo, ki gledalca posrka v center podobe...

Abstraktne slikarske pokrajine se izgubijo v žarenju svetlobe, kjer je - kot v okroglem oknu na vrhu katedrale - metaforično izslikan golob. Prav te slike kažejo simbolne upodobitve osvobojenosti in hkrati tudi notranjega miru. Zadnje slike napovedujejo optimističen obrat; slikar se vsebinsko seli na drugo stran, iz tragičnega dojemanja sveta v življenje, iz teme v svetlobo, iz ekspresije v impresijo..."

Več si lahko preberete drage bralke, dragi bralci, v zloženki kustosinje in likovne kritičarke Tatjane Pregl Kobe.

Drage bralke, dragi bralci, kaj veste o likovnem ustvarjacu Milanu Razboršku? Pišite v komentar.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko