Fotografija

 • marko
  Milan Rožmarin
  Avtor razstave Marko Mrše
 • img_0679_s_small
  Marko Mrše
  Razstavljene fotografije
 • img_1195
  Milan Rožmarin
  Drugi pogled
 • vie
  Marko Mrše
  Še en pogled

Marko Mrše: Kot doma

28.3.2009 | Komentarji 0

Marko Mrše se predstavlja v salonu Id:doma na Slovenski cesti 9 v Ljubljani s fotografskimi kolaži s svojo prepoznavno estetiko, ki nas popelje v evropski prestolnici Ljubljane in Budimpešte in odmaknjene obmorske vasice hrvaškega primorja.

V spremni besedi z naslovom Sodobne zgodbe z barvnimi poudarki je likovna kritičarka in pesnica Tatjana Pregl Kobe o avtorju razstave med drugim zapisala:

Pesnikom je dovoljeno, da sočasno bivajo v različnih časih, mladi fotograf Marko Mrše si jemlje podobno pesniško svobodo. Vendar kot fotograf svojega vizualnega nagovora ne podaja najprej z besedo, temveč s podobami, ki jih vešče ujame v svoj objektiv, nato pa jih sestavlja v nenavadne kompozicije - tem pa, na koncu, posveti kratke misli, poetičen, hudomušen ali skoraj filozofski zapis. Njegove drugačne, nenavadne fotografske stvaritve z zanimivimi, izjemno preciznimi in premišljenimi formalnimi rešitvami imajo tudi komercialno funkcijo, saj jim je avtor namenil življenje tudi na razglednicah.

S klikom na naslov http://www.rtvslo.si/play/ars360/ava2.30799002/ lahko vidite posnetek kratekega intervjuja z avtorjem .

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko