Nove knjige

  • Brez slike

Tatjana Zidar Gale: Retorika

Vladimira Rejc | 23.4.2009 | Komentarji 0

Tatjana Zidar Gale: Retorika – veščina prepričevanja, Odličnost nastopanja v poslovnem svetu, Planet GV, poslovno izobraževanje, d. o. o., 2007 (priložen DVD)

 

Tatjana Zidar Gale, NLP-trenerka (nevrolingvističnega programiranja), tudi absolventka magistrskega študija komunikologije na Fakulteti za družbene vede in voditeljica ter organizatorka tečajev retorike.

Tokrat je slovenski knjižni trg obogatila s priročnikom Retorika – veščina prepričevanja, Odličnost nastopanja v poslovnem svetu, ki koristi prav vsakomur, ki si želi govorno komunikacijo še izboljšati ali se je naučiti; ne le v poslovnih krogih, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

 

»Zadnje desetletje je področje retorike doma in v svetu zaznamoval velik interes za nove metode in taktike prepričevanja …

Namesto receptov in improvizacij se torej raje zanašajte nase in na trdo delo, vaje, branje. Samozavest pri tem je le nagrada za dobro pripravljenost. Pričujoči zbornik s primeri, prilagojenimi slovenski kulturni specifiki, z ilustracijami na priloženem DVD-ju, je dober plonkceglc za to pripravljenost …«

(iz recenzije Braneta Grubana, ABC Accredited Business Communicator, Los Angeles, 1997).

 

 

V uvodnem poglavju se bralec seznani s ključnim vprašanjem in praktičnimi vajami Kaj je retorika; kakšna je razlika med retoriko in medosebnim komuniciranjem.

V poglavjih, ki sledijo, nas avtorica popelje do zgradbe govora in prezentacije; etosa, patosa, izražanja mnenja in logosa; zavrnitve sogovornikovega mnenja; ali znamo razpravljati; slavnostnega govora, premagovanja treme …

 

Vsi, ki ste željni novega znanja ali si želite določene vsebine osvežiti ali se jih naučiti na novo, poglobite se v knjižni priročnik Retorika – veščina prepričevanja s praktičnimi vajami, ki si jih lahko ogledate tudi na priloženem DVD-ju.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko