Nove knjige

  • image001_30

Novo pri Modrijanu: Uta Ranke - Heinemann, Evnuhi za nebeško kraljestvo

Ventilator besed | 15.12.2012 | Komentarji 0

Spoštovani,

 

izšla je prenovljena in razširjena izdaja knjige Evnuhi za nebeško kraljestvo – Katoliška cerkev in spolnost od Jezusa do Benedikta XVI. nemške teologinje Ute Ranke - Heinemann.

 

Gre za drugi slovenski izid te znamenite knjige, ki je prvič izšla leta 1988 in bila pozneje mnogokrat ponatisnjena oziroma razširjena, nazadnje letos, saj je avtorica k zadnji izdaji pripisala še eno poglavje, »Moje veliko razočaranje«, in ga posvetila papežu Benediktu XVI., svojemu nekdanjemu študijskemu kolegu na teologiji.

 

Homoseksualnost, pedofilija, kontracepcija, celibat, zunajzakonska skupnost, samozadovoljevanje in splav – Katoliška cerkev je vse to pogosto ovijala v kopreno molka ali pa je te teme s skrajno zagrizenostjo obsojala. Kaj nam to lahko pove o odnosu cerkve do spolnosti? Kakšna je vloga ženske v cerkvenem miselnem svetu? Tem vprašanjem se posveča Uta Ranke - Heinemann, prva profesorica katoliške teologije na svetu. Pri tem ne prizanaša niti papežu Benediktu XVI., saj v zadnjem poglavju knjige odločno obračuna tako z njim kot z njegovim neizprosnim ravnanjem.

 

Osupljiv pregled seksualne morale v katolicizmu, od začetkov našega štetja do danes.

 

Knjigo sta prevedla Tomo Virk in Aleš Učakar.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko