Nove knjige

  • princlenzelo_naslovnica

Damjana Kenda H.: Princ Lenzelo in Travnati oblak

Ventilator besed | 22.2.2018 | Komentarji 0

Pri domžalski založbi Studio Hieroglif je izšla nova knjiga za otroke Princ Lenzelo in Travnati oblak avtoriceDamjane Kenda H. Zgodbo, ki na 32-ih straneh kar prekipeva od domišljijskih dogodivščin in duhovitosti, je imenitno ilustriral Adriano Janežič. Knjiga nagovarja predvsem otroke, stare od sedem do deset let.

 

Princ Lenzelo (len zelo) izostaja od pouka in se najraje izogiba vsem dolžnostim; samo igral in zabaval bi se. Ko nekega dne zaradi potepanja zamudi k večerji (in se juha shladi), mu oče kralj za kazen naloži nadležno nalogo. Da bi se ji izognil, Lenzelo pobegne na Travnati oblak, na katerem lahko vsak dela, kar hoče. Kmalu ugotovi, da to ni tako imenitno, kot se mu je zdelo sprva. Nenavadni prebivalci oblaka, ki jih sreča (hodeča roža Hecjacinta, rožnati možic Kartako, čarodej, velikana, bralka misli Lumina), so sebični in povsem brezbrižni do drugih. Princ se začne dolgočasiti in se želi vrniti domov. A potovanja z oblakom ne more prekiniti z ukazom, vrnitev domov si mora prislužiti.

To je knjiga o sanjskem potovanju, na katerem glavni junak spozna, da cilj ne bo tak, kot pričakuje, če bo počel zgolj tisto, kar hoče in se mu zljubi.

 

Gre za deseto knjižno izdajo Damjane Kenda H., ki piše predvsem za otroke in mlade, pesmice in krajšo prozo redno objavlja tudi v reviji Zmajček, ki izhaja pri založbi Studio Hieroglif. Lani je objavila tudi prvo knjigo za odrasle Adijo, hotel mama *****, ki je zabavala in očarala številne bralce.

 

Več informacij o knjigi najdete na spletni strani www.zmajcek.net.

 

·Avtorica: Damjana Kenda H.

·Ilustrator: Adriano Janežič

·Založba: Studio Hieroglif (www.zmajcek.net)

·32 strani, format 155 x 215 mm, trda vezava

·Cena: 17,70 EUR

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko